Crteži za stvaranje kuće za guske i patke vlastitim rukama, plan olovke

Ako želite započeti s uzgojem i uzgojem peradi, morate se pobrinuti za izgradnju i opremu kuće za guske i patke. Oni će živjeti u peradarnici tijekom cijele godine, tako da mora biti dobre kvalitete. Razmislite kako i iz kojih materijala možete izgraditi kuću, koji će alati za to biti potrebni i kako opremiti sobu za zimsko držanje ptica.

Strukturne značajke

Svaka peradarska kuća, bez obzira što je sagrađena, trebala bi biti prostrana, topla, suha i lagana. U prvoj fazi trebate izračunati površinu prostorija na temelju broja buduće stoke. Za 1 kvadrat. m. ne bi trebalo biti više od 3 pasmine pasmina s prosječnom tjelesnom težinom. Nemoguće je naseljavati guske ili patke u skučenom prostoru za njih, gužveni sadržaj dovodi do bolesti.

Peradarska kuća trebala bi imati prozore dovoljno prostora za osvjetljenje, za zimsku rasvjetu potrebno je osigurati svjetiljke koje će biti potrebno uključivati ​​u večernjim i jutarnjim satima. U kući trebaju biti postavljeni sjedali, hranilice i pića. Opremite ventilacijski sustav.

Mišljenje stručnjaka
Zarečni Maxim Valerievich
Agronom s 12 godina iskustva. Naš najbolji stručnjak za vikendice.
Pored peradarnice trebate dogovoriti olovku za šetnju ptica. Njegova bi veličina trebala biti barem 2 puta veća od patke ili guske. Corral se mora ograditi mrežom, staviti u njega spremnik s vodom za kupanje.

Crteži i planovi

Crtež će ovisiti o veličini peradarske kuće. Potrebno je odrediti mjesto vrata, prozora, njihovih dimenzija, visine zidova, krovova. Zatim morate odabrati od kakvog će materijala biti zidovi, pod, strop, krov. Za ljetno držanje gusaka i patki, možete izgraditi kuću od drva, tijekom cijele godine, od opeke ili blokova. Kada kupujete materijale, trebate ih uzeti s maržom od oko 20%, kako bi bilo dovoljno za izgradnju.

kuća za guske i patke

Koji će alati i materijali biti potrebni

Da biste izgradili kuću za guske i patke, trebate se opskrbiti građevinskim materijalom: ciglama, blokovima, daskama, pločama. Kupite pijesak, šljunak i cement za polaganje temelja, krovni materijal za krov, armaturnu mrežu. Od alata trebat će vam lopata, bušilica, čekić, brusilica, pila, čavli, vijci.

Kako napraviti vlaku za guske i patke vlastitim rukama

Možete sami sagraditi kuću za guske i patke. Mala šupa neće zahtijevati previše vremena i truda za izgradnju. Pogledajmo kako izgraditi laganu kuću od dasaka.

Oznaka parcele

Mjesto za peradarsku kuću treba odabrati u blizini gospodarskih zgrada, na parceli na kojoj se ne može slobodno postavljati samo kuća, već i kora. Mora biti postavljen tako da mu se lako može pristupiti.

kuća za guske i patke

Temelj

Dubina temelja temelja ovisi o opterećenju zidova, o težini materijala od kojeg će biti izrađeni. Nije potreban temelj od opeke ili betona za podupiranje zidova od drveta. Zgradu možete postaviti na niske police ili gomile. Za stalak možete koristiti čelične cijevi, potrebno ih je produbiti za 35-40 cm i napuniti cementnim mortom za jačanje.

Prostor ispod poda prekrijte ekspandiranom glinom, drobljenim kamenom ili drugim sitnim materijalom.

zidovi

Zidovi su izgrađeni od dasaka srednje debljine. Izvana se mogu izolirati krovnim materijalom. To će zgradu ne samo zagrijati, već i spriječiti stvaranje propuha. Prozori i vrata mogu se koristiti stari, na primjer, oni koji su preostali nakon zamjene u stambenom prostoru.

kuća za guske i patke

Krov

Na kući s patkama možete napraviti krov s krovom ili zabat s krovom, ako namjeravate spremiti sijeno ili drugu hranu u potkrovlje. Krov možete prekriti ondulinom, škriljevcem, pločama prekrivenim krovnim filcem na vrhu, keramičkim pločicama. Glavna stvar je da krov ne propušta, ne propušta hladnoću.

Oprema za guske kuće zimi

U regijama gdje su zime hladne, trebat će se riješiti pitanje grijanja. U toploj sobi, patke i guske se osjećaju dobro, ženke zimi trče. Temperatura u kući tijekom hladne sezone ne smije pasti ispod 10 ° C. Za grijanje možete koristiti infracrvene svjetiljke (u maloj sobi), 8-10 četvornih metara. m trebate instalirati 1 svjetiljku od 250 vata. Najlakši način grijanja kuće za veliku stoku je s radijatorima ili pećima na drva.

Osim topline, ptica će trebati rasvjetu. Neće žuriti u mračnoj sobi. Dnevni sati i zimi trebali bi biti jednaki 10-12 sati.Za 1 kvadrat. m. površine kuće treba imati kapacitet osvjetljenja od 5 vata. Budući da su u patkama ili guskama, ptice ostaju aktivne i produktivne.

kuća za guske i patke

Preduvjet za držanje patki i gusaka zimi je gusta topla legla na podu. Bez njega ptica može smrznuti noge ili prehladiti se. Sloj legla u zimskim mjesecima treba biti najmanje 15 cm, izrađen je od suhe, čiste slame, sijena, piljevine. Zimi je ne mijenjaju, nakon zagađenja na vrhu se izlije tanki novi sloj. Važno je izbjegavati onečišćenje i prekomjerno vlaženje legla, ono mora biti suho.

Čak i zimi, guske i patke trebaju šetati, naravno, u dane kada je mraz lagan. Stoga na području za šetnju trebate posipati slamu, piljevinu ili treset. A također blokirajte mrežu gustim materijalom kako biste je zaštitili od hladnog vjetra. Ne možete hodati pticu samo u snježnim padavinama i jakim mrazima.

Na privatnoj parceli nije teško izgraditi kuću za patke i guske. Za ovo možete prilagoditi nepotrebni uslužni prostor, a ako ga nema tamo, napravite kuću od nule. Za izgradnju će vam trebati standardni materijali i alati i jednostavno znanje gradnje. Pravilno izgrađena peradarska kuća služit će dugi niz godina bez potrebe za velikim popravcima. Moguće je uzgajati i uzgajati ptice bilo koje vrste, ne samo patke i guske. Trebate samo pravilno izračunati broj jedinki po kvadratnom metru površine.

Nema recenzija, budite prvi koji su ga pustili
Sada gledanje


krastavci

rajčice

Bundeva