Zašto zečevi žvaču kaveze i kako ih odbiti, što ne učiniti

Drveni elementi prisutni su u strukturama mnogih stanica. Ove zalihe kućnih ljubimaca imaju brojne prednosti, ali postoje i problemi. Mnogi uzgajivači zečeva su zabrinuti zbog toga što zec grizu elemente u kavezu. Da biste riješili problem, prvo morate razumjeti uzroke koji ga uzrokuju. Stručnjaci i iskusni uzgajivači nude razna rješenja neugodne situacije.

Zašto zečevi žvaču kaveze?

Situacija kada pahuljasti kućni ljubimac žvače kavez je uobičajena, uklapa se u značajke njegovog ponašanja, fiziologiju. Budući da kod glodavaca sjekutići rastu tijekom cijelog života, životinja traži priliku da ih melje. Međutim, mogu postojati i drugi razlozi aktivnog gnječenja građevina.

avitaminoza

Nedostatak minerala i vitamina čest je uzrok oštećenja stanica. Potrebno je promatrati kućnog ljubimca. Vjeruje se da s nedostatkom mineralnih soli zec pokvari kut kaveza u kojem je WC opremljen. Preporuča se testiranje životinje kako bi veterinar propisao tijek vitamina. Tijekom puberteta mijenja se hormonska pozadina životinje. A nedostatak nekih vitamina ili minerala u tijelu može uzrokovati tako aktivno ponašanje.

Ako opremite ptičicu za držanje zeca, tada noću životinja neće izazvati zabrinutost.

Vatrena država

Ponekad vlasnici napominju da životinje nemaju zdravstvenih problema, prehrane i apetita, a stanice su i dalje oštećene. U takvim slučajevima treba obratiti pozornost na veličinu strukture. Ako je dekorativni zec skučen, tada će radikalno riješiti problem. Nepravilno čišćenje konstrukcije također može izazvati nezadovoljstvo.

U skučenom avijaru kućnom ljubimcu može biti jednostavno dosadno. Kako su mačke vrlo aktivne životinje, tako će se i "zabavljati". Preporučljivo je pustiti kućne ljubimce u šetnju u jutarnjim ili večernjim satima, što je vrhunac aktivnosti.

Kako spriječiti zeca da žvače u kavezu

Prisutnost grube hrane u prehrani pomaže u rješavanju problema brušenja zuba. Ako se sijeno i grančice rijetko dodaju u stočnu hranu, tada životinja počinje brusiti zube na kavezu.

Mišljenje stručnjaka
Zarečni Maxim Valerievich
Agronom s 12 godina iskustva. Naš najbolji stručnjak za vikendice.
Da biste odvratili ljubimca od pokvarenja strukture, preporučuje se uspostaviti prehranu i redovito osiguravati prisutnost grančica, malih trupaca.

Najbolje opcije za hranjenje grana su javor, lipa, planinski jasen, breza, topola, vrba. Grančice se koriste svježe. Zimi se hrana za grančice bere u lipnju. Ne možete koristiti grane borovnice, marelice, trešnje.

zec žvaće kavez

Što ne učiniti

Ponekad vlasnici prave pogreške, pokušavajući odvratiti kućne ljubimce od pokvarenih dizajna. Česte zablude:

  • nedostatak vitamina ili mikroelemenata eliminira se hranjenjem vitamina. Ali to ne možete učiniti bez preporuke veterinara;
  • Da bi kunić mogao lakše brusiti sjekutiće, u kavez se stavljaju mineralni kamenčići. Treba imati na umu da je za mljevenje zuba u hranu potrebno dodati hranu grubih vlakana (grane i kora drveća, sijeno). Brušenje sjekutića na kamen može ih oštetiti;
  • ako zec gladuje, gricnut će strukturu. Treba imati na umu da mačke jedu male porcije, ali često. Stoga u hranilice uvijek treba biti hrane, sijena i slatke vode.

Odstupanje od standardnih normi ponašanja uzrokovano je određenim razlozima. Kako ne bi naštetili životinji, preporučuje se promatrati ga, konzultirati veterinara.

Pahuljasti kućni ljubimci često grizu kavez. Postoji nekoliko razloga za to. Ponekad je dovoljno staviti nekoliko blokova u kavez da preusmjeri pažnju zeca. Ili morate revidirati prehranu, proširiti područje zatvorenog prostora.

Nema recenzija, budite prvi koji su ga pustili
Sada gledanje


krastavci

rajčice

Bundeva