Zašto zečevi ponekad kucaju zadnje noge i kako otkloniti uzroke

Reakcije u ponašanju su manifestacija aktivnosti životinja na djelovanje bilo kakvih okolišnih čimbenika. Da biste razumjeli zašto se kunić oštro tapka zadnjim nogama, trebate promatrati kućnog ljubimca neko vrijeme. Samo na taj način moguće je „dešifrirati“ ponašanje zeca i točno shvatiti koje situacije izazivaju očitovanje takvog ponašanja.

Upozorenje o opasnosti

Neki od neugodnih čimbenika su glasni, nerazumljivi zvukovi, nagla promjena okoliša - kada životinja osjeća opasnost za život. Kunići mogu reagirati na taj način u različito doba dana, u kavezu ili u šetnji. Čim životinja ima osjećaj opasnosti, počinje udarati svojim šapama.

Zec može reagirati na sličan način na način parenja, jer je smješten u kavez s mužjakom. Ženka može pomicanje iz kaveza u kavez smatrati opasnom situacijom, stoga kuca zadnjim nogama. Ako kunić pokazuje agresiju, preporučuje se vratiti je u "rodni" kavez i pokušati ponovno pariti nakon 1-2 dana.

Iritacija

Razlozi nezadovoljstva ili iritacije mogu biti različiti. Vlasnici napominju da najčešće ljubimci kucaju šape u sljedećim situacijama:

  • zamjena starog kaveza novim;
  • čak i mala promjena u sobi iritira životinju. Uostalom, treba se prilagoditi situaciji;
  • Kućni ljubimac može se naljutiti kad ga prisilno izvuče iz kaveza radi čišćenja unutar građevine. Optimalno rješenje je čišćenje kaveza kada kućni ljubimac ide u šetnju.

Vjeruje se da su uši aktivniji u jutarnjim ili večernjim satima. Međutim, ako postoji stalni izvor iritacije, kunić će lupati po stražnjim nogama i danju i noću.

Kako zec izražava agresiju?

S jakom iritacijom, uši se počinju ponašati prilično agresivno. Štoviše, reakcije kod životinja mogu se razlikovati. Neki pojedinci udaraju zadnje noge ili se trgnu, skaču u stranu ili bježe. U ovom slučaju, ne morate ih progoniti.

Mišljenje stručnjaka
Zarečni Maxim Valerievich
Agronom s 12 godina iskustva. Naš najbolji stručnjak za vikendice.
Da biste olakšali vraćanje osjećaja sigurnosti, u sobi se postavlja nekoliko kartonskih kutija.

Ekstremna manifestacija agresije - životinja odbija hodati po rukama, ugrize. Najbolji način za smirivanje ušiju je ponuditi mu poslasticu. Ako budnost i dalje postoji, najbolje je ostaviti krznenog kućnog ljubimca na miru da mu date vremena da se smiri.

dva zeca

Komunikacija s ljudima i drugim zečevima

Kunići često reagiraju na situacije ili podražaje dodirivanjem stražnjih nogu, skakanjem i neobičnim zvukovima.Važno je pravilno „pročitati“ ponašanje kućnog ljubimca kako bi mu se pomoglo da se brzo navikne na novu sobu ili ga nauči komunicirati s drugim životinjama. Možete ukloniti agresiju ili iritaciju na različite načine:

  • smjestite svog ljubimca na tiho i mirno mjesto u zatvorenom prostoru;
  • izgradnja prostranog avijara omogućit će ušima da slobodno šetaju u bilo koje doba dana;
  • najbolja komunikacijska opcija je da se sagnete prema životinji, a ne da je podignete visoko da je držite u naručju.

Ako se u stanu drže drugi zečevi, važno je osigurati da novopridošli ne bude uvrijeđen prilikom susreta. Također, ponekad ženka kuca šapama kad je posađena u muškom kavezu za parenje. Da biste otklonili situaciju, preporučuje se odgoditi postupak parenja za nekoliko dana (ili je kunić izabran drugi partner).

Kunići zečevi ne pokazuju često agresiju ili iritaciju. Da biste spriječili takvo ponašanje, morate znati razloge koji izazivaju takve reakcije. Važno je i ispravno ukloniti manifestacije straha, agresije, straha.

Nema recenzija, budite prvi koji su ga pustili
Sada gledanje


krastavci

rajčice

Bundeva