Doziranje tympanola za kuniće, upute i način primjene

Kunići nisu baš zdrave životinje. Na probavni sustav posebno utječu. Pumpanje je čest problem koji su razvili lijekovi za borbu protiv. Razmotrimo sastav i način uporabe "Tympanol" za zečeve, doziranje i kontraindikacije. Kako pravilno skladištiti lijek, koji je rok trajanja, koji lijekovi ga mogu zamijeniti.

Sastav i oblik oslobađanja "Tympanol"

Lijek sadrži tinkturu čorbe, pelina, alkohol, mliječnu kiselinu i pjenušac. "Tympanol" je emulzija jednolike gustoće, žutozelene ili sivkastog tona. Tijekom skladištenja može se istaložiti sediment, a prije upotrebe protresti tekućinu. Pakirano u plastične boce od 200 ml.

Kada trebate koristiti proizvod?

Timpanija kod kunića uzrokuje nelagodu i jaku trbušnu bol. Zbog sindroma boli, životinja ne može jesti, ona brzo slabi. Opasnost od naduvavanja leži u činjenici da povećani želudac pritisne dijafragmu, narušavajući zečevo disanje. Dolazi do poremećaja u radu drugih organa, često se sve završi smrću životinje. Stoga trebate odmah koristiti "Tympanol", čim se otkrije oteklina.

Lijek za unutarnju upotrebu dizajniran je da inhibira stvaranje plina, uništavanje i uklanjanje plinskih mjehurića.

Ima antiseptičko i rumunsko djelovanje. "Tympanol" ubrzava peristaltiku probavnog sustava, opušta sfinktere proventrikula. Lijek je propisan kunićima s stvaranjem plinova i nadimanjem uzrokovanim prejedanjem ili jedenjem lako fermentirajuće hrane.

timpanol za kuniće doziranje

Način primjene za kuniće

Tekućina u bočici protrese se prije primjene kunićima. Prema uputama, razrjeđuje se vodom kao 1 do 10. Ponovno miješajte dok ne dobijete homogenu smjesu.

Za kuniće doza lijeka "Tympanol" iznosi 0,5-1 ml po 1 kg tjelesne težine. Lijek djeluje brzo, ali ako nadimanje ne nestane nakon 20 minuta, postupak se mora ponoviti. Proizvod je dopušteno koristiti do 5 puta dnevno. Razrijeđena tekućina ubrizgava se u zečja usta pomoću šprice bez igle. Životinje ne piju lijekove samostalno, pa se ne ulijevaju u piće. Ako se životinja opire, otopinu morate silom sipati u usta. Da biste to učinili, trebate ga primiti za glavu jednom rukom, a drugom držati noge.

Mišljenje stručnjaka
Zarečni Maxim Valerievich
Agronom s 12 godina iskustva. Naš najbolji stručnjak za vikendice.
Nakon što je otopina u želucu, kunića je potrebno masirati.Pojačava funkcioniranje pokretljivosti organa i crijeva, promiče plinove u crijeva i pomaže u uklanjanju fermentiranog sadržaja.

Masažu treba obaviti dlanovima, prolazeći kružnim pokretima na stranicama životinje. Ne možete pritisnuti stijenke želuca, isprva bi trebao biti minimalan. Tada se može malo ojačati. Vrijeme masaže ne smije biti manje od 10 minuta, ali ne više. Ako zec boli, odmah ga zaustavite.

timpanol za kuniće doziranje

Učinak masaže može se postići tako što će zec trčati. Aktivni pokreti pomažu u uklanjanju plinova i ponovnom pokretanju rada probavnog trakta.

Koje nuspojave i kontraindikacije mogu biti?

Ako se lijek pravilno koristi, odaberite doziranje prema uputama, nema nuspojava. Ponekad se može primijetiti alergijska reakcija, ali samo kod životinja osjetljivih na to. Postoji samo jedna kontraindikacija: netolerancija na tvari u sastavu proizvoda. Ako ne, "Tympanol" se može koristiti bez ograničenja. Kuniće kojima je dana droga može se zaklati bez ikakvog vremena čekanja. Ostali lijekovi mogu se istodobno koristiti s Tympanol-om. Proizvod se prodaje u veterinarskim ljekarnama.

Kako i koliko možete pohraniti?

"Tympanol" se čuva na suhom, neosvijetljenom mjestu. U originalnoj boci dobro zatvorene poklopcem. Uvjeti skladištenja u temperaturi - 0-20 ˚S. Pod takvim uvjetima, proizvod se može spremiti 1,5 godina. Zatim, čak i ako se tekućina ne potroši, lijek se mora zamijeniti.

timpanol za kuniće doziranje

zamjene

Osim Tympanola, za kuniće možete koristiti Tympanon, Espumisan, Almagel, Meteospazmil i druge proizvode koji su dizajnirani za uklanjanje problema nadimanja. Možete ih kupiti ne samo u veterinarskoj, već i u redovnoj ljekarni.

"Tympanol" je veterinarski lijek koji je najviše potražen među uzgajivačima zečeva među veterinarskim lijekovima koji pomažu kod napuhavanja kod kunića. Proizvod sadrži prirodne sastojke, tako da ne izaziva nuspojave i nije kontraindiciran za zdrave životinje. Prema praktičnim opažanjima, utvrđeno je da lijek djeluje učinkovito, pomaže u suzbijanju probavnih smetnji i spašavanju života zečeva.

Nema recenzija, budite prvi koji su ga pustili
Sada gledanje


krastavci

rajčice

Bundeva