Kako čuvati kukuruz na kukuruzi za zimu kod kuće

Kukuruz je prilično uobičajena biljka koja se često uzgaja u ljetnim vikendicama. Neki žele uživati ​​u ovoj žitarici ne samo ljeti, već i jeseni ili zimi. Da biste to učinili, morat ćete se baviti skladištenjem kukuruznih kalupa. Ako je skladištenje ubranog usjeva nepravilno organizirano, tada će zrno kukuruza s vremenom postati gumeno i bez ukusa. Da biste to spriječili, trebate smisliti kako pohraniti kukuruz na žlicu.

Koje uši odabrati?

Spremanje kukuruza započinje s odabirom najprikladnije kaše koja će definitivno dugo trajati bez gubitka ukusa. Za zimsko skladištenje preporučuje se biranje češnjaka kasno zrenja sorti kukuruza. Prilikom odabira polaznog materijala obraća se pažnja na njegovo stanje. Odabrani primjerci ne smiju biti truli ili imati pokvareno zrno.

odaberite kocke

Odabirom češnjaka za daljnje čuvanje zimi, trebali biste ih započeti pripremati. Da biste sačuvali kukuruz na kukuruzi kod kuće za zimu, morat ćete potpuno očistiti glave kupusa od vlakana i lišća. Tada se izrezani nezreli dio kalupa i područja koja počnu truliti. Ako se glave kupusa u budućnosti osuše, ne možete odvojiti sve lišće s njih. Bolje je ostaviti nekoliko listova s ​​jedne strane kako bi zrak mogao dolaziti do zrna. Ostatak lišća možete ukloniti samo ako su kukuruzne glave već osušene.

Načini skladištenja

Nisu svi vrtlari znaju pravilno skladištiti kukuruz i što učiniti kako bi ga dugo čuvali. To je zbog činjenice da ga mnogi ne spremaju na kahu, već u žitarice. Međutim, iskusni uzgajivači povrća preporučuju njegovo čuvanje na klobuku, jer ova metoda štedi najviše korisne kvalitete kukuruza... Postoje tri uobičajena načina skladištenja usjeva kukuruza koje je najbolje unaprijed upoznati.

zimsko skladište

U zamrzivaču

Mnoge domaćice drže kukuruz na žbuci u zamrzivaču jer zamrznute kukuruzne koštice imaju dulji rok trajanja. Glave kupusa trebaju se držati u zamrzivaču ne više od godinu i pol, od tada se postupno propadaju. Čuvajući cijeli usjev u hladnjaku, trebali biste se upoznati s osobinama odmrzavanja. Skupljene glavice kupusa odmrzavaju se postupno i to samo na prirodan način.

Da biste ubrzali odmrzavanje, nemojte sipati vruću vodu na kukuruzne koštice stavljene za čuvanje u hladnjak. To će se negativno odraziti na okus kukuruza.

Prije spremanja trebali biste se upoznati s značajkama zamrzavanja kukuruznih kalupa. Neki misle da će ih zamrznuti, samo trebate staviti glave kupusa u zamrzivač.Prije nego što stavite uši u zamrzivač, napravite sljedeće:

zamrzivač

  • Pripremite dvije male posude za umake, od kojih je jedna punjena hladnom vodom, a druga prokuhanom. Istodobno, u prvoj loncu voda bi trebala biti što hladnija i zato joj se ponekad dodaje led.
  • Oguljene kukuruzne glavice se redom natapaju u svakoj posudi. Najprije se stavljaju u spremnik s vrućom vodom 2-4 minute, nakon čega se potapaju u hladnu vodu. Postupak se ponavlja najmanje tri puta.
  • Svo natopljeno povrće položi se na suhi ručnik i osuši.

Kad se glave kupusa pripreme za zamrzavanje, zamotaju se u film za oblaganje, raspoređuju u posude za hranu i stavljaju u zamrzivač.

naizmjence namočite

Suho

Druga najpopularnija metoda skladištenja spravljenog usjeva kukuruza je suho skladištenje. Sušeni kukuruz možete čuvati samo 10-12 mjeseci, do sljedeće žetve. Prije nego što nastavite sušenje glava kupusa, očistite ih od pola listova i vlakana. Ako se riješite svih lišća, uši će se brzo pokvariti.

usjev kukuruza

U prvoj polovici jeseni, za sušenje kukuruza, glave su obješene na ulicu. Kad je temperatura zraka vani niža od 10-15 stupnjeva, objesimo ih u zatvorenom prostoru. Za sušenje odaberite dobro prozračene prostorije koje primaju sunčevu svjetlost. Za to je najprikladnija veranda ili potkrovlje. Posebna se pozornost posvećuje smještanju glava kupusa u zatvoreni prostor.

Ako je soba velika, sakupljeno povrće objesi se komad po dio na udaljenosti od 50 do 70 cm jedna od druge. U malim sobama morat ćete pletenice zaviti u pletenice i objesiti ih kompaktnije.

Ova metoda skladištenja voća je savršena za ljubitelje kukuruzne kaše, jer je najbolje napraviti od sušenih glava kupusa. Samo od njih dobit ćete jelo, čiji će okus biti što sličniji kaši od svježeg kukuruza.

nabavite jelo

konzervacija

Drugi način očuvanja kukuruza na kukuruzi za zimu je očuvanje usjeva. Ova se metoda razlikuje od ostalih u trajanju skladištenja konzerviranog voća. Konzervirana hrana se čuva u podrumu ili hladnjaku 2-3 godine. Međutim, da bi se kukuruzna zrnca umotana u staklenke mogla tako dugo čuvati, morat će se pridržavati svih pravila sterilnog konzerviranja.

konzerviranje žetve

Prije uvaljanja kukuruza u staklenke, prethodno se kuha. Nakon vrenja glave glavice kupusa vade se iz vode, zamotaju se u film za hljeb i stavljaju u hladnjak na tri dana. Ova metoda kuhanja kukuruznih sjemenki čuva njihovu sočnost i okus.

Konzerviranje kukuruznih koštica slično je valjanju maslina u konzervi. Prvo, kukuruzne žitarice odvojene od glava kupusa stave se u steriliziranu staklenku i preliju toplom kuhanom vodom. Po želji u svaku staklenku dodajte malo soli. Zatim su sve praznine prekrivene najlonskim poklopcima i postavljene u podrum. Nakon 2-3 dana staklenke se izvade, doda se voda i opet se stavi u podrum na 3-5 mjeseci.

svaka limenka

Novi načini za produljenje roka trajanja

Zimi mnogi ne skladište samo svježe kuhan kukuruz, već i svježe glavice kupusa. Istodobno, neki imaju problema s skladištenjem, jer se ubrani urod brzo pokvari. Stoga biste trebali biti upoznati s načinom zadržavanja svježeg kukuruza na kukuljici duže zimi.

Da bi berba bila duža, sve ubrane uši očiste se od prljavštine i lišća. Zatim se priprema posebna otopina, koja se sastoji od soli i limunovog soka. Ako je potrebno, u smjesu dodajte 2-3 kocke leda da tekućina ne bude vruća. Nakon pripreme smjese, ubrane uši dodaju se u spremnik i u njemu se ulijevaju oko pola sata.

Zatim se sva zrnca odvoje od glava kupusa i stave u drugar, kroz koji će se tekućina iscijediti.Kako bi se ubrzalo sušenje zrna, stavljaju se u električnu sušilicu ili pećnicu. Nakon toga, kukuruz se stavlja u vreće s zatvaračem i stavlja u hladnjak. Kukuruz pripremljen na ovaj način može se konzervirati, smrznuti, osušiti i kuhati.

produljenje termina

Zaključak

Mnogi se uzgajivači povrća bave uzgoj kukuruza na njihovim stranicama. Da biste koristili skupljeni usjev u bilo koje doba godine, trebali biste se upoznati s osobinama dugotrajnog skladištenja kukuruznih kalupa.

mnogi uzgajivači povrća

Nema recenzija, budite prvi koji su ga pustili
Sada gledanje


krastavci

rajčice

Bundeva