Povoljni dani za sadnju krastavaca prema lunarnom kalendaru u svibnju 2020. godine

Ljetni stanovnici obično određuju najbolje dane za sadnju krastavaca u vrtu po povoljnom položaju mjeseca. To se već dugo radi. Oni koji znaju koliko je važno saditi, hraniti, korov, zalijevati prema lunarnom kalendaru, to rade strogo svake godine. Neki novak vrtlari ne slijede pravila za sjetvu krastavaca. I često se sije nepravilno.

Važno nam je otkriti koji će biti povoljni dani za sadnju krastavaca u 2020. godini. Da biste to učinili, vrijedi proučiti kako mjesec utječe na rast sadnica, zašto se ništa ne može učiniti u vrtu za vrijeme punog mjeseca, pomračenja i mladog mjeseca. Oni koji slijede jednostavna pravila sadnje obično imaju bogatu žetvu i ukusne plodove.

O mjesečevom kalendaru

Još od antičkih dana vrtlari su se navikli raditi na zemlji prema lunarnom kalendaru. Vjeruje se da upravo mjesto i aktivnost utječu na žetvu. Svake godine donosi se novi kalendar za sadnju i brigu o usjevima.

Jedna faza mjeseca zamjenjuje drugu, to uvelike utječe na jajnike, prehrambenu distribuciju, cvatnju i rast povrća. Mjesec često utječe na dobrobit ljudi, kao i mnoge biljke. Ako je sadnja izvršena pogrešno, tada najvjerojatnije neće biti moguće postići dobru žetvu, nešto će poći po zlu.

U sjevernim krajevima sadnice se najčešće sadi u vrtu u svibnju. Da biste saznali koliko krastavaca trebate posaditi tako da daju dobre ukusne plodove, morate proučiti lunarne cikluse.

Kad mjesec raste, preporučuje se briga o donjem dijelu stabljike, korijenju. Ako mjesec opada, tada se naprotiv, hranjenje vrši na vrhu. Može se provesti raspršivanje, zalijevanje, preljev. Transplantacija u mjesecu koji nestaje ne može se izvršiti. Dane za specifičnu skrb možete odrediti ako kupite mjesečev kalendar. Detaljno opisuje kada je bolje saditi krastavce, u koje vrijeme ih hraniti i zalijevati.

mlado zelje

Utjecaj mjeseca na sadnju krastavaca

Sadnja krastavaca prema lunarnom kalendaru prilično je jednostavna. Kalendar se kupuje na početku svake godine. Mjesec primjetno utječe na mnoge procese u razvoju ovog kapricioznog povrća. Još u davnim vremenima primjećen je utjecaj mjeseca na rast biljaka. Najvažnije je točno slijediti zadani kalendar. I ni u kojem slučaju ne sijejte dane punog mjeseca, ili dane blizu njega.

krastavci i zalijevanje

Mjesečeve faze snažno utječu na sadnju krastavaca u zemlju. Prva i druga faza nazivaju se puni i mladi mjesec. Ovdje je vrhunac aktivnog rasta krastavaca, razvoj korijenskog sustava, stabljike. Zatim dolazi treća faza, evo aktivnog rasta korijena. I u četvrtom - razvoj vanjskog dijela. Sadnice je najbolje saditi kada jedna faza mjeseca glatko prijeđe u drugu.

Ako kasnite s sadnjom krastavaca, ne biste trebali očekivati ​​bogatu žetvu. Ako je sadnja prerana, tada će sadnica postati bolna, lišće će brzo izblijediti. Trebate je posaditi na vrijeme, a prema mjesečevom kalendaru.

četiri faze

Kada sijati krastavce sljedeće godine

Povoljne dane za sjetvu krastavaca treba proučavati prema kalendaru lunarnih faza. Ovo je vrlo učinkovita tehnika. Uostalom, čak i ako sijete najkvalitetnije i najskuplje sjeme elitnih sorti u krivoj fazi mjeseca, tada ne biste trebali očekivati ​​kvalitetnu berbu. Ako sijete prerano, sadnica će već biti spremna za sadnju u zemlju, a tlo još nije pripremljeno za rast biljaka, jer tlo još nije zagrijano, a utjecaj mjesečine je vrlo jak.

Krastavce je potrebno sijati na dan koji je najbolji prema kalendaru za ovu akciju. Tada će sadnica rasti snažno, visoko i plodovi će biti ukusni i zdravi. To će biti broj kad je sjeme natopljeno i posađeno u zemlju.

pinceta za sjeme

Ovaj broj treba pažljivo izračunati, jer ga u suprotnom neće biti moguće ispraviti. Dobri mjeseci za krastavce, točnije njihovu sjetvu, su ožujak i travanj. Sadi se kod kuće u posebnim spremnicima. U ožujku, prema kalendaru, to će biti dani za sjetvu sjemena krastavca od 19 do 24, kao i 27 i 28. A u travnju možete sijati od 5 do 9, kao i od 20 do 24.

Obratite pažnju na datume sjetve sjemena. Jer o tome ovisi kvaliteta usjeva.

čovjek u polju

Kada posaditi krastavce u otvoreni teren i staklenik

Dani sadnje također ne ovise samo o mjesečevim fazama, već i o vremenskim uvjetima regije, kao i o raznolikosti sjemena, o njihovim karakteristikama. Ako je tlo slabo zagrijano, noću je i dalje mrazno ili pada snijeg, tada možete odgoditi sadnju na povoljnije vrijeme. Zemlja bi se trebala zagrijati do 13 stupnjeva na dubini od 10 cm, a zrak - do 16 stupnjeva. Inače će se sadnica smrznuti i umrijeti.

Važno je uzeti u obzir i vrijeme sadnje, odnosno dane kad je najbolje saditi u večernjim satima, i obrnuto, neki dani imaju samo jutarnje sate pogodne za sadnju. Stoga se datum 05.2020 mora odabrati točno i uzeti u obzir doba dana. Sadnja krastavaca u otvoreni tlo treba obaviti nešto kasnije od sadnje u staklenicima. Treba pričekati dok se zemlja ne zagrije do željene temperature.

njegovan vrt

Najuspješniji brojevi za sadnju krastavaca prema podacima proučenim u svibnju 2020. su 18, 24-28. I u lipnju - od 14 do 15, i od 21 do 22. Ovih dana sadnice možete saditi u staklenicima ili u otvorenoj zemlji sa sjemenkama. Rano zrele sorte koje vole toplinu mogu se saditi u lipnju. Tada će se savršeno ukorijeniti i dati obilnu žetvu krajem ljeta.

Prvo zalijevanje i hranjenje preporučuje se prije sadnje, a otprilike 10 dana nakon.

Za poboljšanje kvalitete usjeva vrlo je važno saditi samo u plodno, unaprijed pripremljeno tlo, dobro ga zalijevati, otpustiti i prskati od štetnih insekata. Briga utječe i na sadnice.

staklenik posađen

Nepovoljni dani za sadnju i odlazak

Kada uzgajate krastavce, vrijedi se prisjetiti i nepovoljnih mjesečevih dana, odnosno o onim danima kada ne biste trebali sijati i saditi biljke. Inače neće roditi zdrave plodove, razboljet će se i umrijeti. Ako ne možete zasaditi krastavce na pravi datum, tada ih trebate posaditi na bilo koji drugi, samo izbjegavajte datume koji će negativno utjecati na prinos.

nepovoljni dani

Nepovoljni dani:

Ožujka - od 8 do 13, od 14 do 17.

Travanj - od 4 do 6, od 14 do 16.

Svibanj - 2-3, 7-8, 15.

Ovih se dana treba strogo bojati, jer mjesec snažno utječe na rast i razvoj kultura.

lopata i vilica

Nakon ispitivanja povoljnih dana u svibnju 2020. za sadnju krastavaca, možete stvoriti kalendar sjetve. Ako se pridržavate ove tehnike, tada možete dobiti bogatu žetvu. Vrlo je prikladno koristiti lunarni kalendar za njegu usjeva. Ovo je dobra prilika za povećanje prinosa na mjestu.

Recenzije
  1. Inna
    5.05.2018 06:50

    Pridržavam se lunarnog kalendara prilikom sadnje biljaka, ali ih dodatno, bez prestanka, hranim bioaktivatorom BioGrow, primijetio je da tada postaju mnogo jači i izdržljiviji.

    Odgovoriti
Sada gledanje


krastavci

rajčice

Bundeva