Super sredstvo za sadnice rajčice vodikov peroksid

Ono što vrtlari i vrtlari ne čine kako bi povećali prinose ili se riješili insekata u krevetima. Vodikov peroksid super je namirnica za rajčice. Za razliku od skupih lijekova, koji su ponekad potpuno neučinkoviti, ovaj lijek se za kupnju može kupiti u bilo kojoj ljekarni.

Vodikov peroksid za dezinfekciju

Mnogi znaju da sadni materijal prije sadnje mora biti dezinficiran. U ovu svrhu najčešće se koristi jod ili kalijev permanganat. Ali možete preraditi sjemenke rajčice i vodikov peroksid.

Prema znanstvenicima, sjeme poljoprivrednih kultura sadrži inhibitore. Oni ometaju klijanje sadnog materijala. U prirodnom okruženju oni se uništavaju tijekom procesa oksidacije. Ali u poljoprivredi se u tu svrhu koristi peroksid. Sjemenke rajčice prskaju se bocom s raspršivačem od 1% rastvornog hidrogen peroksida. Trebate prskati sjeme koje je već posijano u tlu. Tako se ne uništavaju samo inhibitori sadržani u sjemenu, već se i dezinficira cijelo tlo.

vodikov peroksid

Još jedan način dezinficiranja budućih sadnica. U 10% otopini peroksida trebate namočiti sjeme 25 minuta, a zatim ih treba isprati tekućom vodom i osušiti na bateriji do labavog stanja.

Ovaj se alat koristi i kao stimulans rasta za povrtlarske kulture. Materijal za sadnju rajčice treba namočiti 12 sati u 0,5% otopini peroksida. Nakon tog vremena, sjeme se također ispere u čistoj vodi i osuši. Ova metoda tretiranja sjemena jamči 100% klijavost.

Vodikov peroksid za sadnice rajčice koristi se i u liječenju korijenskog sustava rajčice. Ali u ovom će slučaju svi tanki korijeni umrijeti, ali nikakve bakterije i gljivice neće ostati na samom korijenu.

obrada sadnica

Obrada tla prije sadnje sadnica

Alat je pronašao primjenu u obrađivanju zemlje u ljetnim vikendicama. Većina štetnih insekata radije zimi u tlu. Stoga se prije sadnje sadnica u otvoreni tlo preporuča dezinficirati tlo. Zalijevanje supstrata otopinom peroksida ne bi trebalo biti samo prije sadnje sadnica, već i nakon berbe.

Za 4 litre vode potrebna je samo jedna boca proizvoda. Otopinu temeljito pomiješajte drvenim štapićem, prelijte je u kantu za zalijevanje i prelijte preko iskopane zemlje. Zalijevanje vodenom otopinom provodi se u jesen i proljeće, nekoliko dana prije sadnje mladih sadnica u krevetima.

hrani zemlju

Obrada sadnica i odraslih biljaka

Kod uzgoja rajčice posebnu pozornost treba posvetiti obradi grmlja.Sadnice rajčice vrlo su slabe, pa im je potrebna dodatna stimulacija rasta. Kemikalije se mogu koristiti kao stimulans, ali možete bez njih i pokušati tretirati sadnice otopinom peroksida.

Za prskanje grmlja potrebno je uzeti 1 litru tople filtrirane vode i razrijediti u njoj 1 žlicu. l. peroksid. Temeljito promiješajte i ulijte u bocu s raspršivačem, prskanje se vrši stalno, sve dok presadnice ne budu presadjene u zemlju. Preporučuje se prskanje jednom tjedno. Takvim hranjenjem sadnice počinju aktivno rasti u roku od nekoliko dana nakon početka postupka.

sadnice u zemlji

Ali ne samo mladi sadnici trebaju stimulator rasta. Pod određenim čimbenicima, odrasli grmovi također mogu loše rasti, imati nezdrav izgled i presušiti. Da biste riješili taj problem, možete koristiti vodikov peroksid. Možete dezinficirati rane i prijelome na peteljkama. Mjesto loma podmazano je peroksidom i zapečaćeno lateksom.

Ovaj lijek se također dobro nosi s gljivičnim bolestima. Razrijedite 25 ml peroksida u 1 litri vode sobne temperature i dobivenom tekućinom poškropite grane i listove rajčice.

Peroksid se također može nositi s takvom uobičajenom bolešću usjeva noćurka kao kasna bljedilo. U 1 litri vode razrijedite nekoliko kapi joda (možete bez njega) i 35 ml peroksida. Prskajte biljke dok ne nestanu svi znakovi kasne mrlje.

kuće na prozoru

Primjena kao gnojivo za rajčice

Uz pomoć vodikovog peroksida možete oploditi rajčice... Peroksid razrijedite vodom (3 litre po 50 ml proizvoda) i zalijte grmlje rajčice dobivenim gnojivom. Možete oploditi i mlade sadnice i odrasle grmlje.

Zalijevanje sadnica ovim lijekom pomaže rizome da bolje apsorbira elemente u tragovima i makronutrijente. Oslobođeni kisik „pojede“ male korijene, a također uništava sve patogene bakterije i gljivice. Samo trebate zapamtiti da nije preporučljivo zalijevati lišće biljaka. Obuća se vrši ne češće od jednom u 10 dana.

gnojivo se sipa

Kada zalijevate sadnice rajčice na ovaj način, morate slijediti niz preporuka:

  • Voda mora prodrijeti u zemlju do dubine veće od 15 cm;
  • Potreba da se koristi samo topla voda (ne hladna);
  • Prilikom zalijevanja grmlja tekućina ne bi trebala pasti na vrhove i erodirati zemlju oko rupa;

lijek za rajčicu

Grmlje trebate zalijevati u rano jutro ili kasno navečer, kad je sunce već zašlo (ako zalijevajte rajčice kad sunce zasja, oni mogu izgorjeti i umrijeti).

Recenzije
  1. Irina
    1.01.2018 21:08

    Metoda je dobra, sama sam je stalno koristila sve dok nisam otkrila bioaktivator rasta biljaka BioGrow... Trenutno ni ne znam alat koji bi se mogao usporediti s njim po učinkovitosti.

    Odgovoriti
Sada gledanje


krastavci

rajčice

Bundeva