Značajke i opis sorte rajčice Orange Elephant, njen prinos

Slon rajčice naranče veliki je hibrid neobične boje. Stvorena je posebno za sjevernu klimu, može rasti u staklenicima ili na otvorenom tlu. Slon nije ćudljiv, glavna karakteristika mu je svijetla narančasta boja. Sadrži puno više vitamina A, C i karotena, koji blagotvorno utječu na imunitet, kožu, kosti i vid.

Ove rajčice su nepretenciozne za brigu, ali ipak je korisno proučiti neke njihove karakteristike kako biste razumjeli kako ih pravilno uzgajati.

Pojedinosti o sorti

Opis sorte treba započeti veličinom. Rajčice imaju zanimljivo ime zbog veličine i oblika ploda, koji podsjeća na glavu slona. Veliki su, ali ne rastu divovske plodove. Grm je srednje visine, ponekad može doseći 100 centimetara. Raste više na otvorenom nego u stakleniku. Na grmu sazrijeva 6-7 povrća.

Lišće je tamno, gusto. Sadnicama je potrebno prskanje ako ima viška izdanka.

Povrće je mesnato, gusto, neujednačeno, nije glatko. Okus je sladak i sočan. Težina jedne rajčice može doseći i do 300 grama. Koža je tanka, glatka. Ovo se voće može koristiti svježe ili se od njih mogu kuhati sokovi i umaci. Ako se konzervira, onda ga trebate izrezati na kriške. Budući da žetva ne obiluje ovim kulturama, vrijedi saditi više grma radi očuvanja.

Sorta se ne boji hladnoće i mraza. Može se uzgajati i na otvorenim prostorima. U uzgoju nema ništa komplicirano i lukavo. Svaki ljetni stanovnik može si priuštiti povrće naranče.

sorte rajčice narančastog slona

Uzgoj naranče

Oni koji žele saditi takve izvorne usjeve u vrtu, trebaju imati na umu da je, kao i sve rajčice, bolje posaditi ih u sadnice u zemlju. Sadnice klijaju iz sjemena koje je potrebno obnavljati svake godine. Sjeme se ne uzima iz ploda za sadnice.

Kontejner se postavlja na prozorsku dasku i čeka sadnice. Obično od trenutka sadnje sjemena do sazrijevanja ploda prođe tri i pol mjeseca. Ako je regija južna, tada može sazrijevati i ranije. Ponekad, kako bi se biljke očvrsnule u toplom proljeću, postavljaju se vani ili na balkon.

Sadnice rajčice Slon naranče sadi u plodno i dobro zalijevano tlo. To se obično radi krajem svibnja.

Ako je tlo kiselo, s glinom, tvrdo, onda se ne može očekivati ​​dobra žetva. Mora se otpustiti i razrijediti stajskim gnojem i pijeskom. Tijekom sadnje potrebno je promatrati udaljenost, najbolje je saditi dva grma po četvornom metru. Tako će im biti lakše pristupiti i biljke će uvijek imati dovoljno svjetla i hranjivih tvari.

Da bi urod bio visok, potrebno je pažljivo skrbiti o rajčici, stvarajući sve potrebne uvjete za rast.Tijekom uzgoja potrebno je pratiti zalijevanje, hranjenje i korenje.

Kako se brinuti

Rajčice trebaju stalnu njegu. Ako ne stvorite potrebne uvjete za njihov rast, tada plodovi neće sazrijevati do željene veličine, a okus neće biti tako sladak kao što bi trebao biti. Napuštanje nije tako teško.

Staklenik je potrebno svakodnevno provjetravati otvaranjem prozora i vrata. Tako će biljke dobiti potreban zrak, a višak vlage će nestati. Zalijevajte ove rajčice dva puta tjedno. Treba imati dovoljno vode, ali ne preporučuje se njihovo punjenje, jer će u protivnom početi trulež. Zalijevanje se provodi u korijenu. Listovi se mogu lagano prskati čistom vodom, voda ne smije biti ledeno hladna, po mogućnosti taloženo. Može se unaprijed sipati u bačvu.

Mora se paziti da tlo bude dobro, oplođeno i nije kiselo. Može se kupiti poseban mjerač kiselosti. Gornji preljev može biti korijenski i lisni. Od gnojiva, ove sorte preferiraju stajski gnoj, humus, pileći izmet, amonijev nitrat, kalijev sulfat, dušik i minerale. Najbolje vrijeme za hranjenje je rano jutro ili večer.

grm rajčice narančasti slon

Iz korijena se moraju ukloniti svi korovi, jer u suprotnom plodovi mogu postati neukusni i sitni, jer korov uzima sve sokove iz usjeva. Pored toga, štetočine se mogu prenijeti s njega. U isto vrijeme, tlo se labavi dva puta mjesečno kako bi bilo mekano i lagano.

Mjere suzbijanja i suzbijanja štetočina najvažniji su dio hibrida. Možete prskati lišće sapunastom vodom, kalijevim permanganatom, infuziranim biljem ili otopinom češnjaka. Među štetnim insektima najčešće napadaju bube, krpelji, leptiri, puževi, gusjenice.

Ako se rajčica oboji ili se razboli od gljivičnih infekcija, najbolje je ukloniti pokvareno lišće i voće, kupite lijekove za te bolesti u trgovini. Ali slon se rijetko razboli, ima jak imunitet. Može početi patiti samo u slučaju nepravilne njege. Stoga je potrebno pažljivo pratiti kvalitetu navodnjavanja, razinu vlage i hraniti se na vrijeme.

slon od rajčice naranče na tanjuru

Prednosti i nedostatci

Povratne informacije onih koji su posadili slona temelje se na stvarnoj žetvi. Glavne prednosti ove sorte su da je krupna, mesnata, sazrijeva rano i sadrži mnogo korisnih tvari. Nedostatci se mogu smatrati činjenicom da se rajčice slabo skladište, mogu se nagurati tijekom prijevoza i ne donose veliku žetvu. Ova se kultura ne boji hladnog vremena ili suše, savršeno se prilagođava različitim klimama.

Iako ih na grmu nema mnogo, ali originalni su i imaju nevjerojatno sladak okus. Vrlo je popularan među ljubiteljima nestandardne rajčice i krupnog voća.

Ove rajčice nisu posađene za bogatu žetvu, već za grožđicu među ostalim povrćem na stolu za večeru. Narančasta boja povrća uvijek je bogata karotenom i vitaminom A. To je boja mladosti. Ovo povrće posebno je korisno u ranu jesen, kada se smanjuje imunitet, a kosi, kostima i noktima nedostaje energije i minerala.

Ove prekrasne rajčice dobit će izvrsnu berbu. Ukusno i neobično voće ukrasit će salate, povrće. Napravit će vrlo zdrav sok od rajčice. Uzgajajte vitamine u ljetnim vikendicama.

Nema recenzija, budite prvi koji su ga pustili
Sada gledanje


krastavci

rajčice

Bundeva