Opis sorte rajčice Red Fang, njezine karakteristike i produktivnost

Sve veći broj vrtlara, kad odabire sorte rajčice, vodi se pregledima stvarnih ljudi. Ljubiteljima nisko rastovih visokorodnih sorti preporučuje se obratiti pažnju na sortu rajčice Red Fang. Unatoč malom rastu i kompaktnosti grmlja, vrtna kultura može ugoditi rajčici neobičnog oblika s pokazateljima povratka ukusnih plodova.

Opis sorte

Sorta rajčice Red Fang uzgaja se na otvorenom. Biljka pripada određenoj vrsti i karakterizira je kompaktno grmlje s malo zelenila. Kratko razdoblje sazrijevanja omogućava rano plodovanje.

crvena pera

Karakteristike voća:

 • Rajčice su tamno crvene boje.
 • Za rajčice se odlikuje izduženi oblik koji nalikuje pahuljici, zahvaljujući kojoj je sorta dobila neobično ime.
 • U prosjeku, težina jednog voća doseže 90 grama.
 • Prinos za niske grmlje smatra se visokim i s jednog četkica se prosječno ukloni do 10 povrća.
 • Stopa prinosa plodova u velikoj mjeri ovisi o regiji uzgoja i klimatskim uvjetima.

Meso ploda odlikuje se dobrom mesom i nema okislih nota u ukusu. Zahvaljujući tankoj koži, povrće dobro podnosi rezanje nakon čega se ne raspada. Pregledi vrtlara pokazuju kako neki primjerci imaju duljinu do 15 cm i bilježe mali broj sjemenki.

kompaktni grmovi

Crveni pas se jede svjež, ali zbog urednog izduženog oblika, voće se često koristi kao materijal za konzerviranje. Glavni smjer dugog voća koristi se u salatama, koje stječu bogat, svijetao okus.

Povrće ove vrste dobro podnosi toplinu i nakon obrade može održavati svoj pravilan izgled.

Rastući

Uzgoj se provodi na tradicionalan način putem sadnica. Sadni materijal postavlja se u male posude i prekriva folijom. Nakon formiranja 2 ili 3 lišća vrši se zaron. Za formiranje snažnih izdanaka potrebno je osigurati dostatnost svjetlosti, s nedostatkom kojih se sadnica proteže i postaje tanja.

niski grmovi

Na mjestu trajnog uzgoja sadnice se sadi nakon što nema prijetnje povratka mraza. Područje mora biti zaštićeno od jakih naleta vjetra. Tlo se unaprijed priprema i obogaćuje mineralnim kompleksima.

Značajke njege

Njega biljaka nema posebne značajke.Potrebno je osigurati korenje, periodično zalijevanje, kao i nekoliko gnojiva mineralnim kompleksima tijekom vegetacijske sezone.

izduženog oblika

Prilikom zalijevanja ne dopustite da vlaga uđe u lisne ploče, jer se u protivnom mogu pojaviti opekotine. Preporučena vremena zalijevanja su jutarnji i večernji sati.

Prednosti i nedostatci

Prednost uzgoja nisko rastuće sorte je nepostojanje potrebe za osiguravanjem velikih površina za sadnju. Ovim izborom moguće je uštedjeti vrijeme i trud, jer biljku nije potrebno zalijepiti.

podmukla raznolikost

Štetnici i bolesti

Zbog niskog rasta i beznačajne količine zelene mase, kao i kratkog razdoblja zrenja, sorta ima dobru otpornost na većinu vrsta rajčinih bolesti virusnog i gljivičnog podrijetla. Kada uzgajate rajčicu Red Fang, ne možete se bojati takve bolesti kao što je kasno bljedilo.

zelena masa

Skupljanje i skladištenje

Plodovi nisu namijenjeni dugotrajnom skladištenju, pa ih je preporučljivo konzumirati odmah nakon berbe. Nezrele rajčice možete staviti na tamno, hladno mjesto dok ne pocrveni.

U većini slučajeva biljka se uspije odreći potrebne količine hranjivih tvari i ima dovoljno vremena za potpuno zrenje plodova uslijed kratke vegetacijske sezone. Takve značajke dovode do činjenice da je broj "zelenih" rajčica do kraja vrtnog razdoblja beznačajan.

dugoročno skladištenje

Vrtlarice recenzije

Anastasia, 42 godine:

„Provjerio sam sortu prošle godine, u cjelini sam zadovoljan pokazateljima ukusa i prinosa. U svrhu soljenja morat ćete odabrati plodove, jer neki primjerci rastu prilično dugo i teško ih je smjestiti u staklenku. I svježa i kisela rajčica imaju dobar okus. "

Irina, 53 godine:

„Sorta je pogodna za one koji ne vole visoke sorte rajčice i ne žele gubiti vrijeme na uklanjanje maćeha. Minimalno teritorij za sadnju i dobar povratak rajčice za sezonu. Djeci se svidio okus. "

uzmi voće

Recenzije
 1. Natalia
  5.05.2018 17:11

  Moja majka ovu sortu naziva „paprika“ - i plodovi nalikuju paprici. Idealno za konzerviranje - vrlo prikladno za postavljanje u staklenke. Prinos je odličan, pogotovo kod pripreme BioGrow... I rajčice su bolesne s njim mnogo manje.

  Odgovoriti
Sada gledanje


krastavci

rajčice

Bundeva