Karakteristike i opis sorte rajčice grandee i njen prinos

Rajčica je jedno od najpopularnijih i najomiljenijih povrća među Rusima. Na skoro svakoj parceli domaćinstava ljetni stanovnici uzgajaju rajčice, a ima ih puno. Ovo povrće možete uzgajati u bilo kojim klimatskim uvjetima odabirom odgovarajuće sorte. Pogledajmo grandee rajčice.

Opis

Upravo je ova sorta rajčice postala popularna kod mnogih vrtlara. Uzgajan je u Sibirskom institutu hibridizacijom. I mnogi su ga voljeli zbog takvih kvaliteta kao što su: visoki prinos, odličan okus, krupno voće. Sada pokušajmo detaljnije opisati kako se uzgaja.

Pravila uzgoja

Ovisno o klimatskim regijama, rajčice se preporučuje uzgajati osim u staklenicima, također na otvorenom terenu.

Ova se sorta dobro pokazala kada se uzgaja na Dalekom istoku, u Sibiru, jer se ova sorta rajčice smatra sjevernom i imat će visoke prinose u hladnim krajevima.

U osnovi, sjetva sjemena vrši se s umjereno zbijenim tlom, a to se vrši krajem ožujka. Malo pospite mekim tlom, a zatim zalijevajte i pokrijte filmom na vrhu. Kada se pojave prvi izdanci, film se uklanja, čime se sadnica stvrdne, a korijenje ojača.

Čim sadnice narastu, trebat će je potapšati, tj. Presaditi u drugu posudu, saditi rajčice na udaljenosti jedna od druge. Ako se rajčice trebaju saditi na otvorenom tlu, tada biste trebali pričekati pravu toplinu bez mraza. Ako planirate saditi u staklenicima, onda se to može učiniti i ranije. Prilikom sadnje sadnica mora se promatrati određeni razmak. Bolje je saditi rajčice u večernjim satima i, sjećajući se, dodati gnojivo u rupe.

sjemenke rajčice plemenite

Između trenutka sadnje i potpunog zrenja sorte rajčice Velmozha, koja je vrtlarima poznata i kao Budenovki, treba oko 3 mjeseca.

Na grmlju se pojavljuju prilično krupni plodovi, a pronađeni su i neki primjerci teški i do 700 grama.

Ova sorta rajčice ima karakterističnu boju i oblik. Ova sibirska sorta rajčice ima trnovit oblik stošca. Dobro zreli plemić od rajčice jarko crvene boje.

Karakteristike sorte

Opis plemića sorte rajčice sadrži mnoge dobre osobine koje ga omogućuju uzgoj u teškim klimatskim krajevima.

Ali prije nego što počnete uzgajati ovaj usjev povrća, morate saznati koje prednosti i mane ima.

Plemeniti paradajz ima mnogo prednosti u usporedbi s drugim rajčicama. Zahvaljujući tome plemićka rajčica (budenovka) stekla je takvu popularnost među našim ljetnim stanovnicima.

Glavne prednosti plemića od rajčice:

 1. Jednostavna njega. Bilo koji ljetni stanovnik može se baviti uzgojem ove sorte.
 2. Visoka otpornost na razne bolesti koje mogu utjecati na rajčice.
 3. Vjerojatnost rasta u nepovoljnim uvjetima.
 4. Može se saditi u nezaštićeno tlo.
 5. Zreli plodovi nikada ne puknu.
 6. Rajčica Grandee ima odličan okus, kaša je mirisna i ukusna.
 7. Izvrsno za pravljenje soka od rajčice, tjestenine i kečapa.
 8. Tolerira prijevoz vrlo dobro.
 9. Berba se dugo održava zbog jake kože rajčice.
 10. Uz pravilnu njegu, možete dobiti visok prinos.

izgled plemenite rajčice

Prema predstavljenom opisu karakteristika sorte rajčice grandee, možemo zaključiti da su ove rajčice, možda najbolje dijete uzgajivača uzalud, da nisu tako popularne.

Kako povećati prinose

Sorta rajčice Noble poznata je po tome što je otporna na bolesti. Iako ove rajčice imaju dobar imunitet, ako se uzgajaju u staklenicima, vjerojatno će zaraziti bolest poput smeđe mrlje. Da biste izliječili zaražene biljke, prije svega morate ukloniti suvišnu vlagu i svakako započeti promatrati režim osvjetljenja. Osim toga, ljetni stanovnici koriste narodni lijek, na primjer, tinkturu češnjaka.

Prema podacima o plemiću rajčice, nemoguće je točno znati kakvu žetvu možete dobiti u određenoj regiji. Iako se ova sorta rajčice uzgajala za određene prostore, savršeno se ukorijenjuju u južnim krajevima, što daje izvrsne rezultate žetve.

Pretpostavimo, na temelju recenzija vrtlara, najveći prinos ove sorte rajčice ima u regiji Omsk, iako se vjeruje da je ovo teško klimatsko područje. No iskusni poljoprivrednici tvrde da se s 1 hektara uklanja do 800 centara plodova.

plemićka rajčica u vrtu

Da biste povećali prinos rajčice, morate obratiti posebnu pozornost na mineralnu gnojidbu, jer bilo koje povrće je zahtjevno na prisutnost gnojiva u tlu. Obično se hrani nakon berbe. Drveni pepeo je pogodan kao gnojivo, koje će biti potrebno iskopati zajedno sa zemljom na jesen. Također, tijekom sadnje biljaka, mineralna gnojiva moraju se dodati u rupu, a zatim tijekom cvatnje i zrenja.

Uz to, ne zaboravite na ostale potrebne faze uzgoja rajčice:

 • redovito zalijevanje;
 • labavljenje tla;
 • korenje trave.

Svi znamo da se u našoj zemlji usmena riječ smatra najpouzdanijim izvorom svake informacije. Svi ljetni stanovnici - vrtlari s velikim zadovoljstvom dijele svoje iskustvo o uzgoju i dobivanju dobre žetve rajčice sorte Grandee. Možete biti lukavi u uzgoju ovih rajčica velike veličine izvrsnog ukusa. Najiskusniji vrtlari imaju tajnu ovog rezultata: na četkici svake biljke ostavljaju 4 cvijeta. I upravo zbog toga plodovi rastu krupno, umjesto mnogo malih rajčica.

Sada je postalo jasno koje rajčice treba uzgajati u svojim vrtovima u stakleničkim uvjetima, ako živite u području s nepovoljnim klimatskim uvjetima.

Nema recenzija, budite prvi koji su ga pustili
Sada gledanje


krastavci

rajčice

Bundeva