Opis sorte rajčice Cherokee, njezine karakteristike i prinos

Rajčica Cherokee uzgajana je u 19. stoljeću u Sjedinjenim Državama. Smatra se jednom od najukusnijih crnih voćnih rajčica na svijetu. Ima nježno meso slatkog ukusa i dimljive arome.

svojstvo

Sorta ne postavlja velike zahtjeve na uvjete uzgoja. Njegova visina doseže oko 180 cm. Smatra se da je optimalno oblikovati grm od 2-3 stabljike. Obično se na grmu formira do 8 četkica s plodovima. Ovo je srednje rana sorta. Vrijeme sazrijevanja prvih plodova je 110-115 dana.

Cherokee rajčica

Plodovi su polukružni, krupni, smeđe-ljubičaste boje. Težina jedne Cherokee ljubičaste rajčice doseže 300–400 g. Ali većina teži od 200 do 300 g. Unutar se nalazi odrezak plod, gust, ali vrlo sočan s velikim brojem komora za sjemenke. Okus pulpe poboljšava se kada povrće u potpunosti dozrijeva. Imaju i izvrsnu aromu.

Cherokee rajčice koriste se za rezanje u salatama, izradu sendviča. Osim toga, pogodni su za pravljenje umaka i kečapa.

visoki zahtjevi

Cherokee ljubičasto srce

Jedna od sorti egzotične rajčice je Cherokee Purple Heart. U središnjoj Rusiji i sjevernim regijama preporučuje se sadnja u stakleniku. Samo na jugu, uspijeva uspješno na otvorenim krevetima.

Visina grma uvelike ovisi o uvjetima uzgoja i kreće se od 1,2 do 2 metra. Plodovi su ljubičaste boje. Imaju sjajan okus i aromu. Sorta ima prosječno razdoblje zrenja. Na jednoj četkici ima do deset rajčica. Iznenađuju ih svojevrsnim "srdačnim" pogledom, s bodom prema dolje. Ljubičasta Cherokee vrlo je mesnata s lijepim nježnim okusom i ugodnom aromom.

ljubičasto srce

Težina jednog ploda je od 150 do 300 g. Jedan grm je sposoban proizvesti do 4 kg zrele rajčice u prisustvu režima navodnjavanja i pravodobnom hranjenju.

Glavno pozitivno svojstvo rajčice je njegova otpornost na bolesti. Ali ako se ne slijede preventivne mjere, grmlje može utjecati na grinja bijelog ili pauka. Bijelokosa se vrlo teško riješiti, jer je ova vrsta moljaca imuna na mnoge kemikalije.

Kada se uzgaja u stakleniku ove sorte rajčice, na grmlje može utjecati crna noga i fusarium. Velika vlažnost unutar staklenika doprinosi pojavi gljivičnih bolesti.

egzotična rajčica

Vezanje grmlja

Visina ovih grmlja prilično je visoka, pa ih treba vezati za potpore. Stabljike ne mogu podnijeti opterećenje plodova koji izlijevaju i leže na tlu ili se lome.

Pravilno vezana rajčica može podnijeti nepovoljne vremenske uvjete.Osim toga, doprinosi slobodnom prodiranju sunčeve svjetlosti u biljku i pristupu zraka.

Grmovi se mogu vezati za stojeće nosače, na vodoravne rešetke, na mrežastu ogradu ili na kapi u obliku piramide. Za Cherokee rajčice poželjno je podvezica do mrežaste živice. Izvlači se pored redova rajčice, a zatim se stabljike pričvršćuju na mrežu s vrpcom ili posebnim štipaljkama.

režim navodnjavanja

Preventivne mjere protiv štetočina i bolesti

Da biste zaštitili rajčicu od bolesti i štetočina, preporučuje se pridržavati se sljedećih zahtjeva:

  • promatrati rotaciju usjeva;
  • nemojte ih saditi pored drugih noćnjaka, posebno krumpira;
  • pravodobno ukloniti bolesne grmlje ili biljke pogođene štetočinama;
  • nakon berbe vrhove treba ukloniti s kreveta.

posadite ih u blizini

Recenzije

Prema pregledima, sorte Cherokee najbolja su rajčica za uzgoj u cijeloj zemlji.

Yaroslava Ivanovna, 58 godina: „Sadim ove rajčice u svom vrtu već 15 godina. Nikada me nije iznevjerio. Plodovanje traje 1,5 do 2 mjeseca, tako da moja obitelj ima rajčicu do jeseni. "

svjedočenja svjedoče

Svetlana Nikolajevna, 44 godine: „Cherokee je ispred mnogih drugih sorti i hibrida rajčice po ukusu. Oni su nezahtjevni prema uvjetima uzgoja. Jedina poteškoća je obavezno vezanje. Podvezicu je potrebno provoditi često, kako stabljike rastu. "

Fedor, 34 godine: "Nedavno sam započeo vrtlarstvo, ali već imam svoje omiljene sorte rajčice. Jedan od njih je Cherokee rajčica. Prikladni su za svježu upotrebu. Prilično otporan na uvjete uzgoja i bolesti. "

pokazatelji ukusa

Nema recenzija, budite prvi koji su ga pustili
Sada gledanje


krastavci

rajčice

Bundeva