Karakteristike i opis sorte rajčice Stick

Na svijetu nema niti jednog vrtlara koji ne bi želio uzgajati nešto neobično u svom vrtu kako bi iznenadio ljude oko sebe. Uostalom, uzgoj nečeg neobičnog i originalnog vrlo je zanimljiv i informativan. Događa se da se voće dosadi, ali cvijeće više ne zanima. A onda možete misliti na povrće. Naime, o vrlo rijetkoj sorti koja se zove štapića rajčica. Ova je sorta počela davno rasti. To ne znači da je on vrlo popularan. Najvjerojatnije suprotno. Čak i u naše vrijeme, malo ljudi poznaje ovu vrstu rajčice i malo ih uzgaja. I uzalud, jer ima što iznenaditi.

sjemenke

Uspješna sadnja sjemena ključ je uspjeha. Ako vam sve uspije, onda možete očekivati ​​ukusne rajčice. Kako to uspijevate?

  • Prvo, sjeme je najbolje sijati sredinom ožujka.
  • Drugo, treba dobro gnojiti sadnica za tlo. Ovdje po vašem nahođenju. Glavna stvar je gnojiti prije sadnje u zemlju.
  • Treće, obavezno je posaditi sve sadne materijale šezdeset dana prije nego što je biljka posađena u zemlju.
  • Četvrto, najbolje je to učiniti noću, jer će tada aklimatizacija biti brža i bolja!


Sada je vrijedno napisati detaljan opis metoda sadnje sjemena i njegovih karakteristika. Treba napomenuti da trebate pripremiti određeni spremnik, koji bi trebao pružiti jednoj biljci površinu od 12 x 14 cm. Istovremeno, trebalo bi postojati četrdesetak biljaka na kvadratni metar. Da bi sjeme klijalo, mogu se koristiti različite podloge za sadnice. Ovdje po vašem nahođenju.

Gnojidba je sastavni dio procesa

Razmotrimo jednu od metoda gnojidbe. Na kvadratni metar unese se oko četiri kilograma mješavine tresetnog komposta, 50 g kalija i fosfora.

VAŽNO: Biljke treba posaditi dvadeset centimetara međusobno. Korenje, labavljenje, obilno zalijevanje i zalijevanje tla obavezno je za rajčice.

Sve ove postupke "Stick" treba izvoditi najmanje jednom svaka 2 dana.

sadnice rajčice

Mineralna gnojidba je još jedna metoda koja se najbolje koristi u kombinaciji s glavnom metodom gnojidbe.

  1. Koji je najbolji način za oplodnju? Izračun se izrađuje za jedan kvadratni metar. U tlo se dodaju četiri grama kalija, natrija i fosfora. Kad stupoljka Stick rajčice počne cvjetati, mora ih se vezati. Ako ih uspijete pregusto posaditi u vrtu, nije zastrašujuće.
  2. Koji je najbolji način pripreme tla za sadnju sadnica u stakleniku? Dakle, travnjak i humus treba koristiti u omjeru jedan na jedan. Na jedan kvadratni metar podloge za staklenike stavi se osam grama amonijevog nitrata, pedeset grama superfosfata, trideset grama kalijevog klorida.Dodatno hranjenje je još jedna važna točka.
  3. Što treba učiniti? Odgovor je otopina mineralnih gnojiva na vodi: razrijediti u omjeru 10:10 vode i grama amonijevog nitrata, dvadeset i pet grama superfosfata, petnaest grama kalijevog klorida.

puno rajčice

grmovi

Pri prvom upoznavanju s "Stick" njegov je grm odmah uočljiv. Kakav je on? To su debela, okomita stabljika stubaste strukture. Dostižu visinu od 1,6 metara. Ako uzmemo u obzir jedan grm, tada u jednom od njih obično nema više od tri stabljike. Što to znači? Bočni izbojci su potpuno odsutni. Listovi su na stabljikama vrlo rijetki, štoviše, vrlo su malene veličine. Ako obratite pozornost na četkicu od rajčice, možete objasniti: vrlo je kratka, struktura je jednostavna, na njoj ne raste više od šest plodova.

Postoje umjetni i prirodni uvjeti uzgoja. Za sortu "Palka" prikladna je samo umjetna metoda uzgoja. Ako pokušate uzgajati ovu sortu rajčice u prirodnom okruženju, tada možete ne samo ograničiti prinos sorte, već i potpuno zaustaviti njezin daljnji razvoj.

krevet štapića od rajčice

Voće

Voće je najvažniji dio uzgoja. I najukusnije. Koji su plodovi sorte "Palka"? Prvo, oni su okruglog oblika, elastični na dodir. Pulpa je vrlo gusta, koža previše. Ima okus "limunske kiseline" i "rajčice". Nijansa je crvena. Težina može doseći od pedeset do sto grama. Koji je najbolji način upotrebe voća? Jedu se i konzervirane i svježe kuhane.

Karakteristike sorte

Kultura povrća je usred sezone. Zrela rajčica stupac stabljika pojavljuje se sto dvadeset dana nakon pojave prvih izdanaka. Prinos je odličan. Ako slijedite sva pravila uzgoja, ne zaboravite zalijevati biljku, tada možete sakupiti do 1,5 kg s jedne biljke! Zemlja koja je prvi razvila sortu rajčice Palka su SAD. Bilo je to 1958. godine.

povrće u ruci

Za i protiv

Glavne prednosti sorte: uopće nema bočnih izdanaka, visoki prinos, ova sorta ne zahtijeva štipanje, od ovih rajčica možete napraviti sve što vaše srce želi.

VAŽNO: Glavni nedostatak: slaba stabljika, koja se mora vezati, jer se u protivnom može slomiti.

Zaključno bih želio napisati da je jedenje rajčice vrlo korisno za tijelo. Neka uzgoj vlastite rajčice donosi ne samo radost, već i korist.

zeleni grm

Nema recenzija, budite prvi koji su ga pustili
Sada gledanje


krastavci

rajčice

Bundeva