Kako se može razlikovati zatvorenik od drake, određivanje spola i razlike

Dobro organizirana njega peradi ključ je zdravog jata. Uzgajivači znaju da je briga za muške i ženske mošusne patke vrlo različita. Ali čak i iskusni vlasnici ne mogu uvijek dati jasan odgovor na pitanje kako razlikovati odbojku od dvoraca. Otkrijmo zamršenosti raznolikosti ptica dovedenih na teritorij Rusije relativno nedavno - prije samo 40 godina.

Očigledne razlike između odraslih žena i muškaraca

Prva razlika koja vam plijeni oko je boja šljokica. U ženki je mnogo gušći nego kod jačeg spola. Drake imaju svjetliju boju, masivnu glavu s pramenovima.

Znakovi koji će vam pomoći razlikovati zatvorenu od drake:

RazlikeMuškiŽena
RepZakrivljenoApsolutno ravan
PerjePerje i dolje u potpunosti se razvijaju u dobi od 3 mjesecaPrekrivač perja formira se postupno
KljunMasivan, u obliku trokuta. Ispod kljuna formira se gruba grbaMeka ružičasta boja kože iznad kljuna
Masa odraslog pripitomljenog jedinke, kg4,6-6,82,7-3,6
TorzoSnažan, s jakim masivnim nogamaSuziti

Početniku je vrlo teško odrediti spol mošusnih patki. Pored gore navedenih točaka, ptice se odlikuju ponašanjem. Idealan omjer ptica je 4: 1. Ako udio nije ispunjen, ženke u stadu će se ponašati poput mužjaka ili obrnuto.

dvije patke

Kako odrediti spol Indoor

Od prvih dana nakon rođenja vrlo je teško odrediti spol mladih. 4 načina za podjelu mladih u stadu na "djevojke" i "dečke":

  1. Po ponašanju. Najgluplje i najspretnije pače je dominantni mužjak u budućnosti. Gledajući ga, vlasnik će vidjeti koga ne priznaje u koritu, prema kome pokazuje agresiju - to su konkurenti.
  2. Izvana. Mužjaci pilića imaju veću glavu od djevojčica. Kako mladi rastu, postat će lakše razlikovati patku od drake. Šljiva budućih mužjaka nekoliko je nijansi tamnija.
  3. Prema spolu. Omogućuje određivanje spola patke jedan dan nakon izlijevanja. Pilić je postavljen na dlan ruke s glavom prema sebi. Nježno ispružite kožu oko kloake. Ako se dječak uhvati, pojavit će se rudimentarni penis, čija je veličina 1,5-2 mm, djevojčica će otvoriti sferne izrasline.
  4. Glasom. Ova metoda vam omogućuje da razlikujete mošusnu patku već u dobi od mjesec dana - ona podrhtava, dok drake izdaje šištanje sa šištavim zvukom. Ova se značajka objašnjava prisutnošću sakralne ekspanzije u vilici sa trakicama kod "dečki".

Težina jačeg spola u odrasloj dobi 2 puta je veća od ženke. Mužjak ima snažniji zavoj u vratu, masivno tijelo. Osim toga, dječaci imaju jak imunitet, manja je vjerojatnost da će biti cijepljeni od patki.

Ostale nijanse i zanimljiva iznenađenja

Uzgajivači peradi koji već nekoliko godina uzgajaju patke dijele tajne i trikove određivanja spola: ako se pojavi prijetnja, patka će pobjeći i sakriti se, a vučica, naprotiv, pojuriti u bitku. Da bi zastrašio protivnika, on će podići greben. Predstavnici jačeg spola puštaju djevojke da idu naprijed, same se drže iza.

Mišljenje stručnjaka
Zarečni Maxim Valerievich
Agronom s 12 godina iskustva. Naš najbolji stručnjak za vikendice.
Mnogi vlasnici određuju spol prema tome kako mužjaci pokušavaju pobjeći iz dvorišta. Ženke se ponašaju dekorativno, razlikuju se u uzornom ponašanju.

U pripremi za uzgoj, patke se pripremaju za pojavu potomaka: vole i opremu za gnijezda. Stoga, ako ih promatrate neko vrijeme, odmah postaje uočljivo kojem spolu pojedinac pripada.

Nema recenzija, budite prvi koji su ga pustili
Sada gledanje


krastavci

rajčice

Bundeva