Opis polica i karakteristike pasmine patki, način života i Crvena knjiga

Ovce su svrstane u obitelj patki, a znanstvenici ih smatraju posrednom vrstom običnih patki i gusaka. U Rusiji se ova ptica naziva zemljana ili mitska patka, kao i atayka, khorhal. Razmislite o opisu vrste, gdje živi, ​​što jede, koji stil života vodi, kako se razmnožava i uzgaja svoje potomstvo. Značajke pripitomljenih polica, način održavanja i njege za njih.

Opis ptica

Zbog činjenice da plašta zauzimaju svojevrsni srednji položaj između stvarnih patki i gusaka, imaju svojstva svojstvena obojici. Veličinom su veće od divljih patki, ali manje od guski: težina vuka je 0,9-1,6 kg, a patke 0,6-1,3 kg. Krila širokog raspona - 1,1-1,3 m. Tijelo je veliko, proporcionalno preklopljeno, noge su visoke, rep je srednje duljine. Kljun je duboko crven, drake imaju dobro definiranu izbočinu, po kojoj se mogu razlikovati od ženki.

Atayka ima karakterističnu boju šljokica: na glavi je crna sa zelenom, vrat je također crn, ali s bijelom bazom i golubom. Bijela leđa i bočne strane. Široka crvenkasto-smeđa pruga prolazi duž ramena, strana i trbuha. Na trbuhu se crno perje isprepliće s njim. Leteće perje krila polica je crno, podočnjaci su svijetlo crveni, a krajevi repa perja su crni. Ovčje oči su crveno-smeđe, noge i kljun su crveni. Ovce se prolijevaju 2 puta godišnje: ljeti i u jesen. Maloljetnice su obojene poput ženki, koje imaju istu boju s mužjacima, ali njegova je nijansa skromnija.

Mišljenje stručnjaka
Zarečni Maxim Valerievich
Agronom s 12 godina iskustva. Naš najbolji stručnjak za vikendice.
Patke koje rastu lete poput guske: polako, rijetko mašući širokim krilima. Hodaju i brzo trče.

Ovčje stanište

Patke formiraju 2 različite populacije u područjima stanovanja. Uvjeti života u njima su različiti: u jednom ptice uređuju gnijezda na morskim obalama, u drugom žive na otvorenim slanim jezerima i ušću (suha područja Srednje Azije).

Na teritoriju Rusije, omotači su se nastanili na otocima Bijelog mora, u zapadnom i istočnom Sibiru. Patke žive i u južnim stepenima i šumsko-stepskim, u sjevernom dijelu Crnog mora, Transbaikaliji. Osim na ruskom teritoriju, nalaze se u baltičkim zemljama, Britaniji, Ukrajini, Grčkoj, Moldaviji. Pastiri grade gnijezda na pješčanim brežuljcima, talusima, u obalnim gustinama.

Prehrana pasmine

Ovčja patka, odnosno galgaz, radije se naseljava na rezervoarima sa slanom vodom. Obrok hranjenja sastoji se od biljne hrane i životinja koje tamo žive. Osnova prehrane su mali mekušci, puževi, rakovi, male ribe i riblje srne. Vodeni insekti, njihove ličinke i štenad.Ovce i kopneni insekti jedu kada izađu na obalu, na primjer, bube, skakavci, zemljani crvi. Od biljne hrane koriste alge, ponekad jedu travu i sjeme.

Patke sakupljaju vodene životinje s površine vode, odrasli ne rone, iako mlade životinje zadržavaju ovu sposobnost. Odlazeći do morske obale, filtriraju mulj lijevo nakon plime.

Patka Peganka

Životni stil i socijalno ponašanje

Ovce mogu biti sjedeće, selidbene ili djelomično selidbene. Migracijske patke zimi prolaze u euroazijskim suptropima, u regiji Crnog mora, u zemljama Sredozemnog mora. Europske police ne lete. Nakon završetka mjesta gniježđenja, patke lete do velikih vodnih tijela, okupljajući se u jatima od nekoliko tisuća. Tamo provode mjesec dana, tijekom kojih nisu u stanju letjeti.

Kada prestane molta, neke patke odlete natrag u gnijezda, neke iz hladnog područja premještaju se u toplo za zimovanje.

Školjke često izdaju karakteristične zvukove koji se razlikuju u dračama i ženkama. U proljeće, kada mužjaci potjeraju ženke, u visokim tonovima puštaju zvižduk. Još jedan krik karakterističan je za drake - tup „ha-ha“, koji se ponavlja nekoliko puta. Ženke emitiraju tupi kres, što se ponavlja nekoliko puta, i to velikom brzinom. Kad se uplaši, krik „ha-ha“ se izgovara glasno i valjajući se.

Reprodukcija i roditeljsko ponašanje

Ovce patke mogu roditi u dobi od 2 godine, a drakesi mate kasnije - u 4-5 godina. Sudstvo započinje u ožujku ili travnju, 2 tjedna nakon dolaska. Do 10 drakea može istovremeno paziti na 1 žensku koricu.

Polja gnijezda grade se u rupama lisica, zečeva, marmota, jazavca. Nekoliko patki može izvagati jaja u velikoj brani. Ako nema provalija, mogu zauzeti pukotine, napuštena gnijezda, udubine, opremiti gnijezda u cijevima, zgradama, korijenju drveća, sijenima.

Ovce mogu izvaditi 8-16 jaja. Njihove su školjke kremaste ili kremno bijele boje. Inkubacija traje 27-31 dan. Drake, dok patka sjedi, čuva rupu. Čim se patke izlegu, odlaze s roditeljima u rezervoar. Svaka patka se odmah može brzo kretati, plivati ​​i pronaći hranu sama. Do dobi od 2 mjeseca postaju potpuno neovisni. Pastiri žive, prema ptičjim standardima, dugo - do 15 godina.

Patka Peganka

Pripitomljavanje pasmine

Patke nisu stidljive, ne boje se ljudi. Možete ih pokušati naučiti. Mogu živjeti u peradarnici s drugim pticama, mogu se čak i uzgajati. Police se trebaju hraniti uravnoteženom hranom različitih vrsta žitarica, povrća, voća, mlade trave, patke. Divlje patke mogu živjeti u običnoj peradarskoj kući uz šetnju i kupanje. Općenito, njihov se sadržaj ne razlikuje osobito od sadržaja domaćih patki.

Crvena knjiga

U Rusiji je obloga navedena u Crvenoj knjizi republika Kakasije i Tuve. Vrsta ima status rijetkih na periferiji gniježđenog područja. Nisu poduzete mjere za zaštitu ili distribuciju patki.

Ovce su zanimljiva vrsta patke koje izgledom i navikama nalikuju guskama. Nalaze se na vodenim vodama slane vode; razlikuju se od ostalih stanovnika po karakterističnoj bijelo-crno-crvenoj boji, crvenom kljunu s izbočinom. Lovi se na meso koje je, kao i sva divljač, tvrđe od domaćih patki i ima specifičan miris.

Nema recenzija, budite prvi koji su ga pustili
Sada gledanje


krastavci

rajčice

Bundeva