Opis i karakteristike sorte rajčice Novac

Stablo paradajz novca je rano zrelo voće (od klijanja do zrenja do 100 dana), visine od 1,4 do 2,5 metra. Zbog znatne visine grma mora se zakačiti i vezati za neku vrstu potpore.

Važno je u opis sorte uključiti najvažnije kvalitete: biljka je otporna na hladnoću, otporna na sjenu, šarlaha, neodređena (visoka, proteže se do samog mraza). Sorta rajčice namijenjena je otvorenom terenu i staklenicima, jer upravo ti uvjeti omogućuju uzgoj najboljih rajčica, istovremeno ublažavanje vremenskih uvjeta.

Rajčica raste oko sedam grozdova, od kojih svaki ima do petnaest plodova. Formiranje u jednu stabljiku. Izvorni grozd rajčice položen je preko desetog lista. Najbolji se rezultati primjećuju tijekom formiranja biljke u jednoj i dvije stabljike.

etiketa sjemena

Stablo novca vrijedna je sorta dobre kvalitete čuvanja i dugog roka trajanja. Dao je veliku prodavnost i ukus.

Svojstva

Plodovi stabla imaju jedinstvene karakteristike:

 • Gusta, plosnato-okrugla oblika;
 • Svijetlo crvena boja;
 • Približna težina: osamdeset - sto grama;
 • Univerzalna namjena: prerada u proizvode od rajčice, konzerviranje, soljenje, konzumiranje u svježem stanju;
 • Prenosivi, zadržavajući svoje parametre za vrijeme prijevoza;
 • Ukusna, slatka, gusta i jaka;
 • Obilje plodonosnih plodova;
 • Ne puknite.

mokri na stolu

Prednosti i nedostatci

Sjetva sjemenki rajčice obavlja se otprilike šezdeset i pet dana prije predviđene sadnje u tlo. U jednom četvornom metru mogu se postaviti četiri biljke. Sjetva za sadnice nužna je krajem ožujka ili na samom početku travnja. Obilna berba sakuplja se od srpnja do rujna. Važno! Sjemenke su prekrivene filmom.

Kao što je gore spomenuto, plod je rano zreo, pa na sortu ne utječu gljivični mikroorganizmi koji obično napadaju sve usjeve noćurka (rajčice, krumpir, paprika, fizalis, patlidžan).

čovjek u zemlji

Rajčice predmetne sorte nepretenciozne su u skrbi. Osim toga, maksimalno su otporni na razne bolesti, uključujući pojavu plijesni.

Glavne prednosti sorte rajčice su:

 1. Sposobnost prilagođavanja različitim razinama vlažnosti;
 2. Otpornost na ekstremne temperature;
 3. Jednostavnost uzgoja;
 4. Prisutnost visoko razvijenih korijena;
 5. Razgranato korijenje;
 6. Grmovi narastu do tri metra.

Money Money

Nedostaci rajčice:

 1. Zauzimaju puno prostora;
 2. Uzgoj u zagrijanim stakleničkim uvjetima.

iskrcavanje

Važno je znati! Sjeme treba posaditi u već pripremljenu zemlju. Ovo ne bi trebalo biti obično tlo uzeto iz vrta. Da biste pripremili tlo, potrebno je dodati treset i malo riječnog pijeska u zemlju.Pripremljena smjesa se pomiješa i prelije hranjivom otopinom. To je deset grama karbamida, deset litara vode i trideset grama superfosfata.

crvene kuglice

Naravno, postoje i drugi načini dezinficiranja tla. Zemlja se može premjestiti u platnenu vrećicu tako što ćete je ostaviti u pećnici trideset minuta. Tako se tlo očisti od raznih prenositelja bolesti i mikroba.

Recenzije rajčice Novčano stablo dotične sorte ukazuje da je biljka zapravo vrlo plodna i ukusna. Visoko je urodljiv. Daje plodove odjednom i sazrijeva rano.

Recenzije
 1. Tamara
  6.06.2018 05:11

  Zdravo! Hvala na pregledu rajčice. Jedino nisam shvatio koja mu je visina: do 60 cm, ili više od 2 m.

  Odgovoriti
  • admin
   6.06.2018 16:08

   Dobar dan! Zahvaljujemo na odgovorima Doista je u članku bila pogreška pri pisanju, njegova visina je od 1,4 do 2,5 metra.

   Odgovoriti
Sada gledanje


krastavci

rajčice

Bundeva