Opis sorte meda, sjemenki i uzgoja sorte rajčice

Agrofirm "Ruski vrt" nudi profesionalne sjemenke rajčice s općim nazivom "Kralj tržišta". Ovo je čitav niz hibrida s različitim karakteristikama. Njihovo glavno obilježje su visoki prinosi i komercijalne kvalitete potrebne u agrobiznisu. Mnogi vrtlari već su testirali neke sorte na svojim parcelama. Izvještavaju o izvrsnim prinosima, ali ne i najboljim karakteristikama okusa.

Jedna od posljednjih u nizu bila je rajčica F1 King Honey br. XII, gdje su proizvođači sorte pokušali poboljšati okus ploda. To će omogućiti uspješno korištenje f1 serije hibrida u kućnim vrtovima. Uostalom, vrtlari i ljetni stanovnici preferirat će karakteristike ukusa svim pokazateljima robe. A glavni kriterij odabira je slatkoća rajčice.

Zato se u nazivu pojavio pridjev med, kao pokazatelj izvrsnog slatkog okusa. Sjemenke tržnog kralja na etiketi imaju prošireno ime King of Honey xii i opis novosti.

Opisni hibrid br. XII iz serije "Kralj tržišta"

Većina hibrida stvorena je da formira određene kvalitete u biljci koje potrošač najviše zahtijeva. To je, prije svega, prinos, sposobnost izdržavanja bolesti karakterističnih za vrstu, otpornost na ekstremne temperature visokih ili niskih temperatura.

Ove se osobine često smatraju obveznim za hibridne sorte. Pojavom takvih prednosti većina farmi staklenika koristi samo hibridno sjeme u proizvodnji povrća. Smatra se da obične sorte biljaka nisu u stanju izdržati patogenu mikrofloru koja se formira u zatvorenim uvjetima filmskih i ostakljenih staklenika.

  1. Market King hibridi nisu iznimka. "Kralj meda" odnosi se na neodređene, visoke sorte koje su prilagođene uzgoju u stakleničkim uvjetima. Ali u regijama s dovoljno trajanja ljetnog razdoblja, može se uzgajati na otvorenom, ali uz obavezno jačanje glavnog stabljika do pouzdane potpore.
  2. Biljka je dobro lisnasta, tijekom vegetacijske sezone naraste i do 2 metra. U staklenicima je pričvršćen na rešetke ili vezan. Tehnika uzgoja ne razlikuje se od pravila o skrbi za visoke rajčice. Spuštaju se do umjerenog zalijevanja, pravodobnim hranjenjem, formirajući grm u visinu i uklanjajući nepotrebne bočne izboje.
  3. Voće izvrsnih komercijalnih karakteristika zaslužuje posebnu pozornost. Imaju zaobljeni, jednolik oblik. Koža je čvrsta, glatka, crvena s nijansom maline. Težina, čak i po obliku i veličini ploda, kreće se od 180 do 220 g.
  4. Rajčice nalikuju salati, ružičastim sortama. Celuloza rajčice je sočna, ali dovoljno čvrsta. Okus je sladak, ugodan, po sadržaju šećera podsjeća na sorte trešanja.Plodovi su univerzalne namjene, dobro se skladište i ne boje se prijevoza.

med od kralja rajčice

Od čitave serije, ovo je najslađi i najukusniji rajčica, kralj u kategoriji "Market Kings". Ako dodate ostale prednosti hibrida izvrsnom ukusu, onda će ova sorta sigurno pronaći obožavatelje ne samo među poljoprivrednicima, već i među amaterskim uzgajivačima povrća. Uostalom, malo tko će se usprotiviti istini da nikad nema previše dobra. Što je veći prinos ukusne rajčice, to je bolje.

Još jedan "medeni kralj"

Među sortama postoje vrlo slična imena. Takav primjer može biti gotovo cjeloviti imenjak amaterske selekcije „Kralj meda“ „Kralj meda“. Unatoč sličnosti imena, rajčice se bitno razlikuju.

Rajčica Honey King popularna je zbog svog neobičnog okusa poput šećera. Plodovi su svijetlo žute boje s narančastom nijansom. Izrezana rajčica ispija slatki sok, kao da je ispunjen medom. Rajčice su krupne, teže od 300 do 450 g, mesnate, s tankom kožom i nježnom teksturom mesa. Te su kvalitete već našle svoje obožavatelje. Ova sorta ima pozitivne kritike i preporuke za uzgoj.

med kraljevca rajčice na otvorenom polju

Agrotehnika i njega su isti kao i za sve sorte s neograničenim rastom. Oni zahtijevaju pažnju ne samo u fazi sadnice, već i na stalnom mjestu. Formiranje biljaka, uklanjanje suvišnih bočnih izdanaka, pravovremeno zalijevanje i hranjenje.

Grm, s velikim plodovima, mora biti vezan za pouzdanu potporu.

No za većinu ljubitelja rajčice takvi zahtjevi nisu neočekivani i malo je vjerojatno da će izazvati zbrku. Mnogo je teže napraviti izbor sorte, preferirajući jednog „kralja“, čak i meda, pred svima ostalima. Doista, u vašem vlastitom vrtu nisu uvijek potrebni nemjerljivi žetve. Mnogo je ugodnije maziti voljene osobe ukusnim rajčicama, iznenaditi susjede i poznanike egzotičnim sortama neobičnih oblika i boja i uživati ​​u rezultatima svog rada.

izgled meda kralja rajčice

Nema recenzija, budite prvi koji su ga pustili
Sada gledanje


krastavci

rajčice

Bundeva