Kalendar sadnje vrtlarstva za vrtlar za srpanj 2020

Kalendar lunarne sjetve za vrtlare za srpanj 2020. priručnik je, bez kojeg je bolje ne započeti nikakav posao u vrtu. Ako radite ono što volite, provjeravajući kalendarske dane, uz minimalni napor možete postići željeni rezultat. Ne može se zanemariti položaj Mjeseca u odnosu na Zemlju i druge planete, jer je njegov utjecaj na vegetaciju vrlo velik.

Utjecaj mjesečeve faze na sadnju

Stoljećima su vrtlari provjeravali lunarni kalendar. Doista, Mjesec ima snažan utjecaj na razvoj biljaka. Ovisno o mjesečevoj fazi, tekućina i energija kreću se gore ili dolje. To znači da se zemaljski dio biljaka i njihovi korijeni razvijaju bolje samo u određene dane u mjesecu.

Ako provodite rad na mjesečevom kalendaru, možete značajno povećati prinos usjeva.

Svaki novi mjesec započinje s Mjesecom. Zatim dolazi Mjesec depilacije. Sokovi i energija žuri prema gore. U tom se razdoblju zemaljski dio biljaka razvija bolje. To se nastavlja do sredine mjeseca. Zatim dolazi Pun Mjesec, a slijedi Faza pada. Tijekom tog razdoblja, naprotiv, biljni sokovi sežu do korijena. Tijekom razdoblja zaostajanja mjeseca korijenski usjevi dobivaju maksimalnu energiju i hranjivost.

Faze mjeseca u srpnju 2020. godine

U srpnju, kao i u bilo kojem drugom mjesecu, Mjesec prolazi kroz 4 faze. Svaki od njih utječe na biljke i redoslijed vrtlarenja.

Mladi mjesec

Mjesec započinje s Mjesecom. Ovaj dan odgovara 2. srpnja. Prije ovog datuma, silazna faza trajala je gotovo 2 tjedna. Korijen biljke sadrži maksimalnu energiju i hranjive tvari. Bilo koji posao na ovaj dan je nepoželjan, osim čišćenja korova. Mladi mjesec traje tri dana, odnosno morate uzeti u obzir 1 dan prije 2. srpnja i 1 dan nakon ovog datuma.

kalendar sjetve

Puni mjesec

Puni Mjesec dolazi sredinom mjeseca. Sjetva, sadnja, obrezivanje ili štipanje biljaka na ovaj dan najbolje nije obaviti. Datum Punog Mjeseca je 17. srpnja (plus dan prije i dan poslije). Ali na ovaj dan možete ukloniti korov i korov postelje.

Vosak u obliku polumjeseca

Odmah nakon Novog Mjeseca započinje faza mjeseca depilacije (od 3-4 do 15-16. Srpnja). Traje gotovo 2 tjedna, to jest do ekvatora mjeseca. U tom razdoblju možete obaviti bilo koji posao sa prizemnim dijelovima biljaka, uključujući i berbu (bobice, povrće, voće). Obično se u srpnju ništa ne sije ili sadi. Berba u ovom trenutku. Ako želite, možete ponovno posaditi zelje, salatu, odnosno one biljke koje će se razviti iznad zemlje.

voštani mjesečev kalendar

Smanjivanje

Nakon Punog Mjeseca počinje razdoblje Mjeseca koji pada (od 18-19 do 31 dana). Tečnost i energija sežu do korijena. Ova faza traje 2 tjedna - do kraja srpnja. U ovom trenutku možete zasaditi ili beriti korijenske usjeve, odrezati grane, prhnuti, prirezati prizemni dio biljaka. Berba voća i bobica smještenih iznad površine tla najbolje se bere tijekom Rastućeg Mjeseca.

horoskopski znakovi

Osim Mjeseca, znakovi zodijaka utječu na razvoj biljaka i učestalost rada u vrtu ili povrtnjaku. Bilo koja kultura u vrtu ili vrtlarstvu sadrži četiri osnovna elementa: korijen, list, cvijet, plod. Svakim od tih dijelova vlada specifičan horoskopski znak.

Karakteristike planeta u odnosu na biljke:

 1. Vodenjak (18.19) je neplodan znak.
 2. Lav (4,5), Ovan (23,24) su neplodni znakovi.
 3. Djevica (6,7), Blizanci (1, 27,28,29), Strijelci (13, 14) su neplodni.
 4. Vaga (8,9,10), Jarac (15,16) - plodna.
 5. Škorpion (11,12), Rak (3, 30,31), Ribe (20,21,22), Bik (25,26) najplodniji su znakovi.

Blagotvorni učinci znakova zodijaka na dijelove biljaka:

 • u korijenu - Bik, Djevica, Jarac;
 • na lišću - Ribe, Rak, Škorpion;
 • za voće - Ovan, Lav, Strijelac;
 • na cvijeću - Vaga, Blizanci, Vodenjak.

kalendar sjetve

Što posaditi u srpnju prema lunarnom kalendaru?

Srpanj je sredinom ljeta. Operacije sadnje ili sjetve rijetko se provode u ovom mjesecu. Ovo je vrijeme za žetvu, berbu i očuvanje za zimu. U jeku ljeta tlo se labavi radi poboljšanja prozračivanja, uklanja se korov, vrhovi biljaka se zabadaju, izdanci se zabadaju, vegetacija se zalijeva u suši.

Povrće, bilje i začinsko bilje

U prva 2 tjedna srpnja biljke se mogu saditi na Rastući Mjesec koji će u prizemlju donijeti plodove. Sljedeći datumi smatraju se posebno povoljnim: 11.12. U fazi Uzgoja možete posaditi zelje, rajčicu, papriku, krastavce, kupus, salatu, jagode, cvijeće (osim lukovica).

sadnja u fazi rasta

Nakon ekvatora, u fazi ubijanja, možete početi saditi korijenske usjeve. Najplodniji datumi: 20,21,22, 25,26 Od druge polovice srpnja možete saditi luk, češnjak, rotkvice, krumpir, mrkvu, lukovicasto cvijeće.

Voćnjak

U srpnju počinje berba trešanja i slatkog trešanja u vrtu. Bolje je raditi ovaj posao u prvoj dekadi mjeseca. Nakon 17. možete podrezati grane. Sadnicu je preporučljivo saditi u fazi Uzgoja, tj. U prva 2 tjedna srpnja.

Grmlje, drveće i cvjetne krevete

Ljeti je nepoželjno rezati grane, jer će iz njih teći sok. Obično se ovaj postupak provodi u rano proljeće - prije pucanja pupoljka ili u kasnu jesen - nakon pada listova. Bolje je saditi grmlje i drveće u jesen, ali moguće je i ljeti, u prvom desetljeću srpnja. Od 4. do 15. najbolje je vrijeme za sadnju cvijeća.

vrijeme sadnje

Na Mjesecu, tj. Nakon 17. možete zalijevati biljke, olabaviti tlo i uklanjati korov.

Travnjak i uređenje okoliša

Bolje je sijati travu i saditi vrtlarstvo od 4. do 15. godine. Trebate kositi travnjak od 18 do kraja mjeseca. Biljke zalijevajte po potrebi, ali najbolje je da korijenje upije tekućinu tijekom silazne faze.

Koje treba raditi u vrtu i u vrtu prema lunarnom kalendaru

Srpanj je vrhunac ljeta. U tom se razdoblju rijetko sadi i sadi. Ali počinju žetvu. Povrće, bobice i voće najbolje se beru na rastućem Mjesecu, dok sadrže najviše korisnih tvari.

žetva

Korijenski usjevi mogu se ubrati u silaznoj fazi. Prema lunarnom kalendaru, u ovom je razdoblju bolje hraniti biljke. Korijen asimilira najviše korisnih tvari koje idu u njih ne samo iz tla, već i iz prizemnih dijelova biljke.

Adekvatno zalijevanje potiče fotosintezu. U toplini možete navodnjavati vegetaciju, međutim, bolje je to učiniti u večernjim satima ili rano ujutro. U fazi smanjenja trebate olabaviti tlo, ukloniti korov. Možete prstojati biljke, vrhove zabadati.

Lunarni kalendar za vrtlara za srpanj 2020

Prema mjesečevom kalendaru, u srpnju možete raditi nešto dnevno u vrtu ili u povrtnjaku. Od prvih dana mjeseca do sredine možete odabrati rajčice, krastavce, trešnje, trešnje.

Od 17. srpnja rani krompir možete iskopati, iz zemlje izvaditi zrelu mrkvu ili repe.

Bolje je ukloniti korov iz vrta čim se pojave, tako da ne uzmu hranjive tvari iz kultiviranih biljaka. Istina, u srpnju je nekoliko dana u kojima je preporučljivo učiniti ništa.

vrtlarstvo

Povoljni dani

Umjereno plodni dani na Rastućem Mjesecu: 8.9.10. Najbolje: 11.12 Dopušteno saditi plodonosne biljke i cvjetove iznad zemlje: od 4. do 15.

Prosječni dani plodnosti na Mjesecu: 27, 28, 29. Najbolji: 20, 21.22. Možete saditi korijenske usjeve: od 19. do 31.

Nepovoljni dani

Tijekom takvog razdoblja, bolje je ne započeti nikakav posao u vrtu ili u vrtu. Najnepovoljniji dani: 2 i 17 brojeva (plus dani prije i dani nakon ovih datuma). Neplodna: 18.19.

povoljni i nepovoljni dani

Vrtlarski znakovi u srpnju

Bolje razumjeti prirodu pomoći će znakovi koje su ljudi promatrali i primjećivali tijekom godina, uvjereni u njihovu istinitost i prenijeli svoje znanje potomcima.

Znakovi za srpanj:

 1. Ako pauk tkne mrežu, bit će suh.
 2. Ako žabe kroče, kišit će.
 3. Komarci lete u rojevima - za lijepo vrijeme.
 4. 6. srpnja - običaj sakupljanja ljekovitog bilja.
 5. Jaka rosa na Ivanu Kupali (7. srpnja) - za žetvu krastavaca.
 6. Kiša na Samsonu (10.) - do produženih kiša do jeseni.
 7. Ako ujutro ne bude rose, kiša će uskoro doći.
 8. Omelyan je došao (31.), pronašao gljive, bobice, naredio žetvu.

Nema recenzija, budite prvi koji su ga pustili
Sada gledanje


krastavci

rajčice

Bundeva