Kalendar sadnje lunarne sadnje vrtlara za lipanj 2020. godine

Pridržavanje preporuka kalendara lunarne sjetve za lipanj 2020. pomaže u postizanju izvrsnih rezultata u uzgoju biljaka. Prilikom obavljanja radova u vrtu i vrtlarstvu, uzimajući u obzir fazu mjeseca, moguće je dobiti jače i održivije usjeve. Zahvaljujući tome parametri prinosa značajno se povećavaju, usjevi su manje bolesni i praktički ne susreću napade štetočina.

Vrijednost lunarnog kalendara za ljetne stanovnike

Mjesečeve faze utječu na korijenski sustav i prizemni dio biljaka. Operacije sadnje u određene dane lunarnog ciklusa pomažu u povećanju parametara klijanja, ubrzanju procesa rasta i poboljšanju razvoja ploda.

Međutim, postoje dani u kojima je bolje suzdržati se od sadnje, zalijevanja ili labavljenja. Kršenje ove preporuke izaziva oštećenje usjeva, usporava njihov razvoj ili izaziva procese propadanja u korijenskom sustavu.

Da biste postigli dobru žetvu u 2020. godini, treba se usredotočiti na kalendar sjetve lune. Posebno je važno uzeti u obzir njegove preporuke prilikom sadnje trajnica i sadnica.

Najbolje je takve radove provoditi s rastućim mjesecom. Preporučljivo ih je izvoditi prije punog mjeseca. S dolaskom mladog mjeseca takve će se akcije morati napustiti.

Usjevi koji su posađeni prije punog mjeseca pokazuju dobar rast.

posaditi u spremnik

Utjecaj mjesečeve faze na sadnju

Postoji nekoliko faza mjeseca o kojima ovise datumi slijetanja:

 1. Mladi mjesec najnepovoljniji je trenutak za baštovanstvo i vrtlarstvo. U ovom je trenutku zabranjeno izvoditi radove sadnje ili presađivati ​​biljke. Loše razdoblje traje samo 3 dana.
 2. Rastući mjesec - povećava se sam od sebe i usmjerava energiju prema gore. Ovo je savršeno vrijeme za rad s usjevima koji su iznad zemlje. To uključuje povrće i voće. Ova kategorija također uključuje cvijeće i zelenilo. Biljke se mogu saditi, cijepiti i druge radove.
 3. Puni mjesec - u ovom je trenutku zabranjeno saditi povrće, drveće, grmlje. Ovaj trenutak traje samo 1 dan. U ovom je slučaju dopušteno kopati krevete, primjenjivati ​​gnojiva i provoditi tretmane protiv štetnih insekata.
 4. Mjesec koji pada - energija teče prema dolje. Stoga se preporučuje briga o lukovici i korijenima.

sadnja biljke

Faze mjeseca u lipnju

Postoji nekoliko faza mjeseca. 2020. godine počinju u sljedećim vremenskim razdobljima:

 1. Mladi mjesec - 3.06.
 2. Prva četvrtina - 10.06.
 3. Puni Mjesec - 17.06.
 4. Treća četvrtina - 25.06.

faza mjeseca

Mjesec u znakovima zodijaka u lipnju

Prilikom obavljanja poslova sadnje možete se voditi nad znakom zodijaka koji je mjesec u ovom trenutku:

 1. Bik - od 31. svibnja do 2.06. 1,06 možete posaditi glavnu salatu i rotkvicu. Dopušteno je kopanje ranog krumpira i lukovica. 2.06 ne preporučuje se rad s biljkama.
 2. Blizanci - 2-4. Lipnja. U ovo vrijeme dolazi mladi mjesec. Stoga se ne preporučuje rad s biljkama.
 3. Rak - 4-6. Lipnja 4.06 vrtni radovi su zabranjeni. 5-6.06 možete saditi usjeve bundeve, sve vrste kupusa, grah, grašak, zelje. Također je dopušteno saditi zeleni stajski gnoj, primjenjivati ​​mineralna gnojiva, brinuti se o biljkama.
 4. Lav - 6-9. U tom razdoblju možete sakupljati sjeme, beriti sijeno, brinuti se o usjevima.
 5. Djevica - 9. do 11. lipnja 9.06 možete presađivati ​​iverje jagoda, obrezati biljke, premjestiti trajnice na novo mjesto. Također je dopušteno izvršiti formativno obrezivanje ukrasnih kultura. 10. lipnja mjesec prelazi u drugu četvrtinu, stoga su radovi na sadnji zabranjeni.
 6. Vaga - 11. i 13. lipnja. U ovom trenutku možete saditi grah, mahunarke, krastavce. Sadi i zeleno stajsko gnojivo, siječe biljke, vrši formativno obrezivanje i brigu o usjevima.
 7. Škorpion - 13. i 15. lipnja. U tom je razdoblju dopušteno presađivanje krastavaca i tikvica. Možete i posaditi kislice, grah, kupus, zelje, zeleno stajsko gnojivo. Dozvoljeno je zalijevati biljke, primjenjivati ​​mineralna gnojiva, mulitirati tlo.
 8. Strijelac - 15.-17. Lipnja. Puni mjesec promatramo 16-17., Stoga se radovi na sadnji ne provode. 15. lipnja možete saditi luk, crveni kupus, sakupljati sjemenke.
 9. Jarac - 17.-20. U tom razdoblju postoji puni mjesec, stoga se ne preporučuje sadnja biljaka. 19.06. Možete saditi rutabagas i rotkvice, iskopati lukovice, vodne kulture i primjenjivati ​​organska gnojiva.
 10. Vodenjak - 20.-22. Lipnja. U ovom trenutku možete se brinuti za vrt, provoditi liječenje bolesti i insekata, rezati ukrasne grmlje.
 11. Ribe - 22.-25. Lipnja. Tijekom tog vremena preporučuje se polaganje komposta, zalijevanje biljaka i primjenu organskih gnojiva.
 12. Ovan - 25. do 27. lipnja. 06.25. Mjesec ulazi u četvrtu četvrtinu. U ovom se trenutku radovi na sadnji ne smiju provoditi. 26.-27. Možete kopati rani krumpir, prskati biljke i praviti sijeno.
 13. Bik - 27. i 30. lipnja. Za to vrijeme, rani krumpir i lukovice treba iskopati nakon cvatnje. Također biste trebali voditi brigu o vrtu - zalijevanje, primjenu organskih gnojiva, uklanjanje korova.

mjesec u znakovima

Vrtlarin lunarni kalendar za lipanj 2020. godine

U 2020. godini slijedi niz dobrih i loših dana za baštovanstvo.

Povoljni dani u lipnju

Da biste odabrali najbolje dane za brigu o usjevima, trebali biste pročitati preporuke lunarnog kalendara.

Za sjetvu i sadnju cvijeća i sobnih biljaka

Radovi na sadnji mogu se izvesti u lipnju sljedećih dana:

 • sjemenke godišnje cvjetaju se 10-17;
 • sjeme dvogodišnjih usjeva i trajnica se sadi 10-17;
 • sobni cvjetovi i staklenički usjevi sadi se u 10-17;
 • lukovice i gomolji se sadi 1 i 24-29.

vrtlara u zemlji

Za sjetvu i sadnju povrtnih kultura

Prilikom sadnje povrća trebali biste odabrati sljedeće lipanjske datume za različite kulture:

 • rajčica, physalis - 10-17;
 • dinja, bundeva, tikvice, krastavci, lubenica - 10-17;
 • papar, patlidžan - 10-17;
 • sve vrste kupusa - 10-17;
 • zelje - 1 i 24-29;
 • luk - 1 i 24-29;
 • krumpir - 1 i 24-29.

Za sadnju bobica bobica

Berba usjeva, kao što su jagode, maline, jagode, koprive, ribizla, treba posaditi 10-17.06.

sadnja sadnica

Za sadnju i brigu o drveću i grmlju

Sadnja i briga o voćkama kao što su jabuka, trešnja, trešnja, šljiva, kruška košta 10-17.06.

Zabranjeni dani za sadnju i odlazak u lipnju 2020. godine

Istovremeno, postoje i neuspješni dani za sadnju:

 • 06 - mladi mjesec;
 • 06 - puni mjesec.

Značajke poljoprivrednog rada u različitim regijama

Lunarni kalendar je svestran.Ne ovisi o lokaciji mjesta. No, početnici vrtlari trebaju biti sigurni da pažljivo razmotre izbor sorti usjeva za uzgoj. To se mora učiniti uzimajući u obzir klimatske karakteristike regije i potrebne agrotehničke mjere.

Usjevi koji vole toplinu treba saditi u tlo u vrijeme koje se podudara s njihovim potrebama. Radne sadnje se ne preporučuje ranije, unatoč savjetima lunarnog kalendara.

rad na gradilištu

Narodni znakovi vrtlara u lipnju

Postoje mnogi narodni znakovi:

 1. Često munje obećavaju bogatu žetvu.
 2. Ako vrba obilno cvjeta na Eleni Lenoseyki, koja pada 3.06, može se očekivati ​​dobra berba lana. Ako je na ovaj dan vrijeme kišno, onda će i jesen biti ista.
 3. Ako je na jelkama puno češerića, trebalo bi očekivati ​​bogatu žetvu krastavaca.
 4. Tople noći obećavaju obilje ploda.
 5. Ako kiše toplo, trebali biste očekivati ​​dobru žetvu.

Sukladnost s preporukama kalendara lunarne sjetve omogućuje vam uzgajanje snažnih i održivih usjeva i dobru žetvu. U ovom slučaju, vrijedno je razmotriti karakteristike samih biljaka.

Nema recenzija, budite prvi koji su ga pustili
Sada gledanje


krastavci

rajčice

Bundeva