Lunarni kalendar za veljaču 2020. za vrtlare, povoljni dani za sadnju

Lunarni kalendar vrtlara za veljaču 2020. omogućiti će odabrati pravo vrijeme za sadnju određenog usjeva. Uostalom, preporučljivo je sijati sjeme biljaka kako biste dobili sadnice, odnoseći se na mjesto mjeseca. Pogrešan dan će smanjiti prinose i dovesti do toga da usjev ne može biti održiv.

Faze mjeseca u veljači 2020. godine

Pri planiranju poljoprivrednih aktivnosti preporučljivo je uzeti u obzir mjesto Mjeseca, jer razvoj apsolutno svih biljaka ovisi o ovoj planeti. Za svako razdoblje postoji popis dozvoljenih i zabranjenih događaja.

Postoje 4 mjesečeve faze (za februarske dane):

 1. Mjesec koji pada (1 do 3, 20 do 28).
 2. Mladi mjesec (5).
 3. Mjesec depilacije (od 7 do 17).
 4. Puni Mjesec (19).

Koji se vrtni posao može učiniti

Kada radite u svom vrtu ili u svom vrtu, preporučljivo je provjeriti lunarni kalendar. Određene kategorije poljoprivrednih radova koji se izvode u danima novog ili punog mjeseca neće nakon toga dati očekivane rezultate.

puno povrća

Na mladi mjesec

Jedan dan pada na mladi mjesec (5. dan). Ipak, vrijedi izdvojiti 3 dana za ovo razdoblje. Dan prije, sasvim novi mjesec i dan poslije. U tom je razdoblju nepoželjno sijati sjeme biljaka. Ali možete napraviti rjeđe sadnice koje su se previše zdepale ili ukloniti korov. Usjevi se mogu liječiti protiv bolesti i insekata. Tlo u kojem raste sadnica dopušteno je olabavljivanju i izlijevanju mlađaka.

Na ovaj dan je nepoželjno sijati ili saditi biljke. Ali možete izvaditi korov ili gusto rastuće sadnice iz zemlje.

U punom mjesecu

Puni mjesec u veljači događa se 19. godine. Međutim, to razdoblje traje duže: tri cijela dana. Puni mjesec dolazi dan prije 19., a završava tek 21. veljače. Tijekom tog razdoblja, možete zalijevati gredice, rjeđe uklanjati korov ili napraviti previše guste sadnice. Biljke se mogu tretirati protiv bolesti ili insekata. Tijekom razdoblja punog mjeseca usjevi se mogu izvaditi iz zemlje, ali ništa se ne može saditi. Zabranjeno je branje i štipanje korijena.

puno povrća

Najpovoljniji su položaji mjeseca u znakovima zodijaka za sadnju

Prilikom sjetve treba uzeti u obzir u kojim se specifičnim znakovima nalazi planet.Njegova lokacija utječe na daljnji razvoj kultura.

Položaj u pogledu znakova i utjecaja na biljke:

 1. Na korijenima - u Djevici, Biku, Jarcu.
 2. Na lišću - u Škorpionu, Raku, Ribama.
 3. Na cvijeću - u Vodenjaku, Vagi, Blizancima.
 4. Za voće - u Lavu, Ovnu, Strijelcu.

Sjeme se sije samo u onim danima na kojima se planet nalazi u sljedećim horoskopskim znakovima: Škorpion, Rak, Ribe, Djevica, Bik, Jarac. U veljači, najuspješniji datumi za sadnju usjeva odgovaraju brojevima 7, 8, 11, 12, 16, 17.

različito povrće

Lunarni kalendar slijetanja

Svaki usjev ima svoje dane za sadnju. Uostalom, postoje biljke koje urode plodom isključivo iznad zemlje (rajčice, paprike). Mnogi usjevi rastu i sazrijevaju samo u tlu. Za vrtlara je važno koji će se dan održati sjetva: u fazi rasta ili opadanja.

Povoljni dani

Razdoblje koje odgovara fazi uzgoja preporučuje se za sjetvu usjeva koji će se razviti i uroditi plodom iznad zemlje. U veljači takvi dani padaju sa 7 (6) na 17 (18). U samo 10 dana trebate imati vremena za sijanje rajčica ili patlidžana za sadnice. Tijekom tog razdoblja sokovi se kreću odozdo prema gore, osiguravajući maksimalni prinos nadzemnih kultura.

vrtni posao

Nepovoljni dani

Nepoželjno je saditi biljke koje će u plodovima padati plod iznad zemljine površine. U veljači takvi dani padaju s 1 na 3, s 20 na 28. U tom će razdoblju samo zasađeni korijenski usjevi dobro donijeti plod. Na primjer, luk, krumpir, rotkvice. U takvim danima energija je maksimalno koncentrirana u korijenima biljaka. Rajčice ili paprike posađene u fazi opadanja postat će krhke i zakržljale.

Stol sadnje prema lunarnom kalendaru za veljaču 2020. godine

Prije sjetve usporedite dane u kojima su mjere sjetve dopuštene ili se ne preporučuju. U veljači se u pravilu pripremaju sadnice usjeva, koje će uroditi plodom tek nakon 100 dana. Poželjno je sijati krastavce i determinanti rajčice u posljednjem mjesecu zime. Sadnice će se snažno protezati do svibnja, a teško će ih biti posaditi na novo mjesto.

povrće u kori

Tablica preporučenih februarskih dana za sadnju:

kultura \ dani13781112161725
rajčice++++++
papar++++++
patlidžan++++++
jagoda++++++
sjemenke cvijeta++++++
rotkvica+++
zeleni luk+++

Sjetva sjemenki rajčice

Neodređena i kasno zrela rajčica treba se sijati u veljači. Prikladni brojevi: 8. veljače, 11., 12., 16., 17. veljače. Pred-sjemenke za dezinfekciju namoče se u slabu otopinu kalijevog permanganata (20 minuta). Neke hibridne sjemenke prodaju se izravno obrađene promotorima rasta. Ne trebaju ih dezinficirati.

lunarni kalendar veljača 2019 vrtlar

Sadnja zvonastih paprika za sadnice

Ako ljetni stanovnici žele dobiti urod paprike u lipnju, potrebno je sijati sjeme za sadnice sljedećih dana veljače: 8, 11, 12, 16, 17. Ovo su najuspješniji dani posljednjeg mjeseca zime. Nemate vremena za sijanje sjemena ovih dana, preporučljivo je odgoditi sjetvene aktivnosti i pričekati do ožujka.

Sjetva sjemenki patlidžana

Za ove usjeve je karakteristično kasno plodonosno. Preporučljivo je sijati sjeme za sadnice 8., 11., 12., 16., 17. veljače. Ovim danima odgovara mjesec depilacije. Patlidžani posijani tijekom ovog razdoblja dat će izvrsnu žetvu.

lunarni kalendar veljača 2019 vrtlar

Sadnja sjemenki remontantnih jagoda

Ako uzgajate jagode ne brkovima, već sjemenkama, tada bi se sjetve trebale provoditi u veljači s takvim datumima: 8, 11, 12, 16, 17. Kultura zasađena ovih dana dobro će se ukorijeniti i dati bogatu žetvu već 100 dana nakon sjetve.

Koje cvijeće treba posaditi za sadnice u veljači?

Krajem zime vrijeme je za početak pripreme sadnica za takve godišnje cvjetnice: petunije, lobelije, begonije, verbene, cinerarije. U veljači se sije sjeme dvogodišnjeg i višegodišnjeg cvijeća: viola, lupina, tratinčica, mahuna, krizantema, primosa. U mjesecu koji prolazi, sadi se biljka koja se razmnožava lukovicama i gomoljima (od 1 do 3, od 20 do 28).Na uzgoju - sadi se cvijeće koje se razmnožava sjemenom (od 7 do 17).

lunarni kalendar veljača 2019 vrtlar

Podaci o datumima sjetve pojedinih usjeva

Što sijati u veljači:

 • 7 - možete namočiti sjemenke rajčice, paprike, patlidžana, cvijeća;
 • 8, 11, 12 - sijati sjeme u zemlju za sadnice;
 • 16 - možete pripremiti sjeme povrća za sjetvu za sadnice;
 • 17 - sijati rajčice, papriku, patlidžan, jagode, cvijeće u tlo;
 • 24, 25 - luk, rotkvica, zelje sije se u grijani staklenik.

Vrtlarski znakovi za veljaču

U posljednjem mjesecu zime preporučljivo je pratiti vremenske prilike. Na primjer, ako je vani 10. veljače jak vjetar, ljeto će biti kišovito. Suho vrijeme ovog mjeseca obično predstavlja suho ljeto, kišovito vrijeme - za ljetne kiše. Ako je vrijeme početkom veljače sunčano, proljeće će biti rano.

Nema recenzija, budite prvi koji su ga pustili
Sada gledanje


krastavci

rajčice

Bundeva