Opis i karakteristike sorte rajčice Ružičasta otopina

Srednje rana rajčica Pink Solution dolazi iz Nizozemske. Kao i svi nizozemski hibridi, berljiv je, otporan na većinu bolesti i ima izvrstan okus.

Detaljan opis biljke

Rješenje rajčice F1 je nizozemski uzgajajući hibrid, neodređen prema vrsti rasta, stoga, kao i sve biljke iz ove skupine, ima visinu grma veće od 1,5 m. U pogledu zrenja voća, hibrid je uključen u skupinu rajčice srednje rane, a plodovi počinju pjevati 70 dana nakon pojava prvih izdanaka.

sjeme rajčice ružičasta otopina

Opis sorte koji je dao proizvođač garantira dekorirani prinos i ostale karakteristike samo kod uzgoja rajčice u stakleniku. Biljke ove sorte koje se uzgajaju na otvorenom ne mogu odgovarati ovom opisu. Prema preporuci proizvođača, grmove je potrebno vezati čvrstim potporom, zalijepiti, oblikovati grmlje u 1 stabljiku.

Hibrid je otporan na brojne bolesti rajčice (fusarium, TMV), dobro se prilagođava stresnim uvjetima. Biljka tvori plodove u obliku srca s laganim rebrastim dijelom u području stabljike, jednoličnih oblika i veličine.

Krupni plodovi teže 250 g, prosječna težina plodova za čitavu vegetacijsku sezonu je 200 g. Voćna grozd može se sastojati od 3 ili 5 plodova. Boja kože i pulpe je ružičasta. Kaša je sočna, mesnata, aromatična i odgovara njezinoj namjeni salata. Voćni je okus začinjen, skladan, idealan za lagane vitaminske salate.

grmlje rajčice ružičasta otopina

Mišljenje vrtlara

Na internetu je prilično teško pronaći proširene recenzije o Pink Solution rajčici. Ljetni stanovnici većim dijelom su ograničeni na karakteristike okusa plodova ovog hibrida. Teško je nazvati njihova mišljenja nedvosmislenim. Nekima je okus izvrstan, za druge kiseo. Očito, da biste saznali istinu, sami morate zasaditi Pink Solution i procijeniti sve njegove prednosti i nedostatke.

Alina, Volgograd

Volim eksperimentirati s sortama, svake godine isprobam do deset novih hibrida i sorti. Ne zaboravim nizozemsku selekciju, danas sam posadio nekoliko grmova hibrida Pink Solution. Obično su se Nizozemci uzgajali radi curlinga, a oni su se jeli u salatama. Pjevali smo rano, zajedno, ukus je sasvim pogodan za ljetne salate. Hibrid preporučujem ljubiteljima ružičaste rajčice.

Tatjana, Kemerovo

Probala sam Pink Solution, posadila nekoliko grmlja. Nisam dobio nikakvo zadovoljstvo od okusa. Iako je hibrid plodan, neću ga više saditi. Volim slađe ružičaste rajčice, meni su se činile kisele.

izgled otopine rajčice ružičaste boje

Preporuke za sjetvu sjemena za sadnice

Standardno vrijeme za sjetvu sjemena za sadnice je početak-sredina ožujka, može se premjestiti na jednu ili drugu stranu.Točno vrijeme ovisi o vremenu presađivanja biljaka u staklenik. Prije sjetve sjemenki rajčice u zemlju, namočite u stimulansnoj otopini.

Pripremite tlo iz istih dijelova humusa i vrtnog tla, ako je tlo u vrtu glinasto (teško), dodajte malu količinu pijeska. Sjeme se sije u kutije, prekriva se slojem zemlje debljine do 2 cm, kutije su prekrivene filmom, koji se uklanja tek nakon što klice proklijaju.

Izvedite branje sadnica (faza od 2 lista) u zasebnim posudama, volumenom 350-500 ml. Prije presađivanja u staklenik, presadite sadnice bilo kojim složenim gnojivom za rajčice. Redovito pratite vlažnost tla, po potrebi zalijevajte taloženom vodom.

rajčica ružičasta otopina na otvorenom terenu

Savjeti za uzgoj hibrida ružičastog voća

Dobro oplođeno, vlažno tlo pogodno je za dobar razvoj nizozemskog hibrida ružinih plodova. Evo nekoliko pravila, slijedeći koja možete uzgajati dobru berbu prekrasnih ružičastih plodova:

  • sadnju ne zgušnjavajte, udaljenost između grmlja iznosi 50 cm ili više;
  • da biste postigli dobar okus ružičastih plodova, ravnomjerno provodite obilno zalijevanje i hranjenje;
  • hranjenje je posebno važno nakon sadnje rajčice na stalno mjesto, na početku cvatnje, u početnoj fazi stvaranja jajnika;
  • nemojte potopiti sadnju rajčice, ako je tlu dopušteno da se osuši, suša je dugo bila: obnavljajte vlagu tla postupno, to će pomoći da se izbjegne pucanje plodova;
  • hibridu je potrebna svjetlost da bi se razvio, posadio u ne zasjenjena područja;
  • grmove je potrebno redovito vezati;
  • održavajte grmlje u dobrom stanju - uklonite maćehe;
  • labavljenje razmaka među redovima obvezan je postupak nakon svakog zalijevanja;
  • nemojte odustati od preventivnih mjera koje štite od kasnog nanošenja i apikalne truleži, ružičaste rajčice su manje otporne na gljivičnu infekciju od sorti (hibridi) s crvenim plodovima;
  • za bolje zrenje plodova, broj četkica se može normalizirati, ne ostavljajući više od 8 komada.

izgled rajčice Ružičasta otopina

Prevencija i liječenje bolesti

Potrebne su preventivne mjere u stakleniku, unatoč otpornosti nizozemskih hibrida na brojne bolesti. Održavanjem normalne razine vlažnosti u stakleniku možete izbjeći većinu bolesti gljivičnog podrijetla.

Za to, staklenik mora biti opremljen prikladnim ventilacijskim otvorima. Lako je izbjeći kondenzaciju na zidovima staklenika noću i ujutro. Vrijedno je napustiti večernje zalijevanje, zalijevanje samo rano ujutro. Mulch na grebenima od sijena i slame smanjuje vlažnost zraka, ali zadržava vlagu u tlu i služi kao dobra zaštita od kasnog nanošenja. Tretirajte biljke fungicidom (Fitosporin) ako nije bilo moguće izbjeći infekciju gljivicom.

Visoko rodni hibrid, s ružičastim plodovima, uz pravilnu njegu, savršeno će se pokazati, postat će redovnik u vašoj kolekciji rajčica. Ne zaostajte za ljetnim stanovnicima koji uspješno uzgajaju nizozemske hibride u svojim plastenicima.

rajčica ružičasta otopina u ruci

Nema recenzija, budite prvi koji su ga pustili
Sada gledanje


krastavci

rajčice

Bundeva